Hírek

2017.05.31. 17:15

Rendületlenül készülődik második kínai útjára Pecsét István

DUNAÚJVÁROS Újabb féléves kínai tartózkodásra készül Pecsét István: június 12-én már guangchou-i orvosai előtt lehet.

Pekarek János

Lélekben már újabb kínai útjára készülődik Pecsét István, a város és a városkörnyék támogatottja.

Szerdán szerkesztőségünkben járt a májátültetése után rákbetegségét úttörő kínai technikákkal Guangchou (Kanton) városában gyógyíttató fiatalember. Akin erősen meglátszik, hogy a közelmúltban eredendő Crohn-betegsége miatt újabb komplikációkon esett át, és tizenöt kilót veszített testsúlyából. Bár sokat javult mostanra, még mindig csak hatvanhárom kilót nyom, és nagyon sápadt...

Pecsét István ezúttal egyedül utazik Kínába Fotó: Zs. E.

De azért rendületlenül készülődik második kínai útjára, ami tervei szerint június 10-én veszi kezdetét.

Pecsét István barátunk ezúttal egyedül utazik Kínába, és nem a klinikán, hanem egy ahhoz közeli albérletben fog lakni: takarékossági okokból. A kórházi tartózkodás ugyanis napi húszezer forintnak megfelelő összegbe kerül. Az albérlettel mintegy hárommillió forintot spórol meg - és épp ennyire lenne még szüksége ahhoz, hogy nyugodtan végigcsinálhassa a féléves kezeléssorozatot Guangchou-ban.

Kijönne ugyan kevesebből is, ha minden a tervek szerint zajlik, de ha valami közbejönne, ismét félbe kellene szakítania a magyar orvosok szerint is rendkívül sikeres kezelést, amelynek során saját fehérvérsejtjeiből kinyert és szaporított NK-sejteket kap vissza infúzióban: ezek a sejtek küzdenek a rákos daganattal.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!