Hírek

2017.05.12. 16:20

Pecsét István kórházban van - Néhány nap alatt 15 kilót fogyott

Dunaújváros - Váratlan komplikáció támadta meg támogatottunkat, Pecsét Istvánt, aki a városi kórházba került.

Pekarek János

Kórházba került Pecsét István, a DH, a város és a városkörnyék rákbeteg támogatottja. Hétfőn délután mentőautó szállította a dunaújvárosi Szent Pantaleon Kórház egyik belgyógyászati osztályára, mivel hányás és hasmenés gyötörte. Annyira, hogy néhány nap alatt 15 (!) kilót veszített testsúlyából.

Ez annál is sajnálatosabb, mivel István, aki a város és környékének támogatásával már mintegy tíz hónapot töltött Kínában, különleges gyógykezelésen, kedden indult volna kezelésének második részére a guangchoui klinikára.

Pecsét István a dunaújvárosi kórházi ágyon
Fotó: A. G.

Ebből természetesen semmi nem lett. Dunaújvárosi és budapesti orvosai az eddigi vizsgálatok nyomán valamilyen gombafertőzésre gyanakodnak.

István mindenesetre pénteken már jobban volt, tünetei megszűntek, illetve enyhültek. Elképzelhető, hogy a jövő héten hétfőn kiengedik a kórházból - ami azonban még nem jelenti azt, hogy útnak eredhet Kínába, a kezelése második részére.

Előbb meg kellene erősödnie egy kicsit. István úgy számítja, hogy három-négy hét be kerül, amíg összeszedi magát annyira, hogy ismét vállalni lesz képes a Kínába utazás fáradalmait, valamint a kezelésekkel járó kellemetlenségeket.

Szurkolunk neki!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!