Hírek

2016.07.25. 19:05

Pecsét István reménye - Támogatott betegünk Kínából szervez új akciókat

Dunaújváros - Új gyűjtőkampányra lenne szükség ahhoz, hogy Pecsét István a gyógyulás reményében jöhessen haza.

Pekarek János

Pecsét Istvánnál, Dunaújváros és környéke támogatottjánál, aki életmentő kezeléssorozaton tartózkodik Kínában, elkezdődtek azok az úgynevezett NK-sejtes kezelések, amelyekre a kantoni klinika árengedményeket adott - tudtuk meg dr. Bozsits Attilától, a Dunaújvárosiak Életéért Közalapítvány kuratóriumi tagjától.

István (mint régi olvasóink tudják) gyerekkori betegsége miatt két éve májátültetésre szorult, s ekkor vették észre, hogy áttétes rákbetegségben szenved. A kezelések hatástalanok maradtak, az európai orvostechnológiai lehetőségek elfogytak, István az interneten talált úgynevezett kriosebészeti klinikákat, legközelebb Kínában. A kezeléshez szükséges tíz és fél millió forintos összeget a város és környékének lakói, vállalkozások, intézmények, az önkormányzat gyűjtötte-adta össze. A kezelések júniusban kezdődtek.

Pecsét István ólom mellényben éli napjait, miután sugárzó kapszulát ültettek be a mája fölé. Fotó: Amatőr felvétel

Miután sugárzó jódizotópos kapszulákat ültettek István mája fölé (azóta ólom mellényben él), a kínai orvosok úgy döntöttek, kriosebészetet nem alkalmaznak, ellenben három másik eljárást igen. Ezek közül az első, az NK-sejtes kezelés, mint írtuk, már elkezdődött. Ennek során a fehérvérsejtek rák ellen harcoló egységeit felszaporítva visszafecskendezik azokat a beteg szervezetébe. Lenne még egy betegre specializált gyógyszeres kúra a további áttétek megelőzésére, valamint egy célzott kemoterápia.

Ami viszont igen drága. Bozsits Attila szerint ehhez 3,9 millió forint kellene.

Napokon belül összeül a városi közalapítvány kuratóriuma, hogy döntsenek arról: hogyan tovább. István közben (Kínából...) azt szervezi, hogy bekerüljön a magyar országos sajtóba, illetve a kínai sajtóba, és új támogatókat szerezzen gyógyulása érdekében.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!