Hírek

2016.01.15. 17:57

Pecsét István ügyéről: Nagyon sokan szeretnének közreműködni érte

Dunaújváros - Minden eddiginél nagyobb méretű és hőfokú összefogás látszik körvonalazódni Pecsét István ügyében!

Körmendi Erzsébet

Cserna Gábor a Fidesz helyi elnökeként és polgármesterként egyaránt összefogásra kér mindenkit. Egyeztetett a Dunaújváros közgyűlésében mandátummal bíró pártok helyi vezetőivel, képviselőivel, akik első szóra támogatásukról biztosították. Pártállástól független, közös gyűjtőakciót szerveznek, mozgósítják az aktivistáikat, a velük kapcsolatba lévő szervezeteket, hogy Pecsét István gyógykezelésére minél előbb összejöjjön a szükséges összeg. A pártirodákon naponta 13 és 15 óra között várják azokat, akik segítenék a fiatalembert. Cserna Gábor hangsúlyozta: nem kérnek sokat, csak kétszáz forintot - a közel ötvenezres városban ebből a szerény hozzájárulásból is összejöhet a szükséges pénz.

A pártirodákat a következő helyeken találják: a Fidesz a Vasmű úton lévő irodaház első emeletén, a Jobbik szintén az irodaház első emeletén, a DK a Vasmű út 57. földszintjén, az MSZP Fészek-klubja a Köztársaság úton van.

Cserna Gábor számít a civil szervezetek csatlakozására is. Szeretné, ha adománygyűjtő-pontokat alakítanának ki a város több helyén, segítenének, ahogyan tették azt már nagyon sokszor a jó ügyek szolgálatában. A kórházban is lesz egy ilyen gyűjtőpont, mondta el lapunknak Mészáros Lajos főigazgató. Schrick István, Rácalmás polgármestere szintén arról tájékoztatott bennünket pénteken, hogy a kisvárosuk polgármesteri hivatalában is kialakítottak gyűjtőpontot.

Számos (vagy inkább számtalan?) olvasónk is jelentkezett a szerkesztőségben magánemberként, telefonon vagy személyesen. Érdeklődtek, hogy hogyan segíthetnének, mit tehetnének?

Az MSZP-irodán, más néven a Fészek-klubban kialakított gyűjtőpontot már péntek délután is sokan felkeresték, és adományt vittek. Képünkön Vágó Andrásné, Sümegi Lajos és Bíró Valéria. Fotó: Ady Géza

Az előzmények, a cikkünkben is olvasható kezdeményezések után alighanem mindegyiküknek az lesz a legegyszerűbb, és a közösség, de leginkább a kedvezményezett: Pecsét István számára is a legjobb, ha a segíteni kívánók felkeresik valamelyik gyűjtőpontot.

Aki személyesen nem tud megjelenni e helyeken, annak még mindig nyitva áll a lehetőség, hogy banki átutalás formájában, esetleg csekken befizessen pénzt a Dunaújvárosiak Életéért Közalapítvány számlájára..

Sokan voltak, akik saját tapasztalataikat, egyéni gyógyászati eljárásaikat akarták megosztani Pecsét Istvánnal, illetve még elismerésre, elfogadásra váró felfedezéseiket akarták eljuttatni hozzá.

Sajnos, kísérletezésre most már nincs idő. Kínába kell juttatnunk a fiút. Ehhez pedig: pénz kell, nem más!

Gyűjts Istvánért

A 28 éves Pecsét István a rákkal vív. Már csak Kínában segíthetnének rajta, tíz és fél millió forintért. Ennyi pénze se neki, se szüleinek nincs. A Dunaújvárosiak Életéért Közalapítvány felajánlotta számlaszámát a gyűjtéshez. A szám helyesen: OTP 11736037-20550332.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!