Hírek

2017.02.07. 21:22

Pecsét István: új kezelések

Dunaújváros - Folytatódó budapesti kezeléseknek néz elébe a város támogatottja. Megvagyok - válaszolta a hogylétét firtató kérdésünkre Pecsét István legutóbbi beszélgetésünkkor, igaz, nem túl nagy átéléssel.

Pekarek János

Nem is csodálkozhatunk rajta: a város és környéke támogatottja, a harmincéves, májátültetett fiatalember, aki súlyos rákbetegségének kezelését megszakítva tavaly ősszel hirtelen utazott haza Kínából, ahová olvasóink összefogása juttatta ki, a jelek szerint hiába számított arra, hogy a lehető leggyorsabban visszatérhet a guangzhoui (kantoni) különleges klinikára.

Bár itthon, a budapesti klinikán, ahol a Crohn-betegség miatt tönkrement mája miatti transzplantációt is végezték, mindent megtettek azért, hogy az új máj váratlanul jött kilökődési folyamatát megállítsák, a laboreredmények szerint a négy legfontosabb mutatóból egy még mindig nem javult a kellő szintre. (Írásunk Pecsét...

A további gyógyszeres kezelések mellett Pecsét István azért igyekszik minél alaposabban megszervezni újabb kínai gyógykezelését is. Készül egy újabb nyílt hasi műtétre: ennek során a tervek szerint a budapesti klinika orvosai újabb mintákat vesznek mind az átültetett májból, mind a máj körüli rákos daganatokból is, hogy ezeknek a mintáknak az alapján alaposabban megtervezhessék Kínában a gyógyítását.

Legalább egy-másfél hónapot vesz majd igénybe a műtét utáni gyógyulás: vagyis a visszaút Kínába mindenképpen halasztást szenved, még akkor is, ha az új máj kilökődési folyamata megáll. - Minden jel szerint csak március vége felé tudjuk tovább gondolni a dolgot - mondta István.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!