Hírek

2016.08.22. 17:25

Pecsét István újra a nyilvánossághoz fordul segítségért

Dunaújváros - Még négymillió forint hiányzik támogatottunk gyógykezelésének befejezéséhez: a nyilvánossághoz fordul.

Pekarek János

A város, és így lapunk támogatottja is, Pecsét István továbbra is harcol a súlyos rákbetegséggel a kínai rákklinikán, a Fuda Központban, Guangzhou (magyar kiejtéssel: Guangcsu), azaz régi nevén Kanton városában. István, mint lapunkban már többször megírtuk, Európában kezelhetetlennek bizonyult májrákja miatt (ami a fiatalkori Crohn-betegség miatt átültetett májánál támadta meg) többféle kezelésen esik át a kínai klinikán. E kezelésekre Dunaújváros és környékének lakói gyűjtöttek össze pár hónap alatt több mint tízmillió forintot.

A legfrissebb felvétel Pecsét István facebook-oldaláról: a kínai klinikán egy helybéli támogatójával Fotó: Amatőr

Azonban az eredetileg tervezett kriosebészeti beavatkozást (amelyben lehűtötték, majd felhevítették volna a rákos sejteket) a kínai orvosok nem tartották kivitelezhetőnek. Ezért több új kezelési eljárást javasoltak, amelyek közül némelyiket már el is kezdték, kedvezményes árért, lévén hogy István a klinika első olyan betege, aki átültetett májjal érkezett hozzájuk.

Ám még e kedvezményes árral együtt kalkulálva is még mintegy négymillió forint hiányzik a kezelés teljes befejezéséhez. Ennek összegyűjtéséhez is támogatóihoz fordult István, a kínai és a magyar sajtón keresztül.

Támogatottunkkal legutóbbi üzenetváltásunk óta nem tudtuk felvenni a közvetlen kapcsolatot. Személyes internetes oldalán az eddigi legutolsó bejegyzés augusztus 11-ről való. "Kedves életem megmentőinek" címezi, és egy akkori hazai tévéműsorra hívja fel benne az érdeklődők figyelmét. Majd így folytatja:

" A továbbiakban is köszönöm szépen, hogy oltalmat adtok, nagyon hálás vagyok érte. Külön köszönöm szépen, hogy figyelemmel kíséritek történetemet, és eljuttatjátok hozzám jókívánságaitokat, rendkívül jól esik olvasni őket! Ígérem, kitartok és gyógyultan térek vissza Dunaújvárosba. Baráti üdvözlettel: István. Jószerencsét! "

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!