Hírek

2017.05.26. 18:55

Pecsét Istvánt hazaengedték - Június elején visszautazna Kínába

DUNAÚJVÁROS - El kellett halasztania májusra tervezett újabb kínai útját Pecsét Istvánnak: talán június elején utazhat majd.

Pekarek János

Lényegesen jobban van már a két hete heves rosszullétek miatt váratlanul kórházba került Pecsét István barátunk, a város és a városkörnyék támogatottja.

Amint arról azonnal beszámoltunk, Istvánt súlyos hányás, hasmenés rohamokkal mentő vitte a dunaújvárosi kórházba, ahol valamilyen vírusos, bakteriális vagy gombás fertőzésre gyanakodva kezdték vizsgálni és kezelni. A laboratóriumi minták azonban nem mutattak ki semmilyen fertőzést, viszont István állapota sem javult: ezért a beteg és orvosai abban állapodtak meg, hogy átültetett májára és daganatos betegségére való tekintettel jobb, ha Budapesten, a májátültetést végző egyetemi klinikán kezelik tovább.

Pecsét István
Fotó: A. G.

Mivel ott sem találtak fertőzést, azt a diagnózist állították fel, hogy a rosszullétek oka minden bizonnyal István eredendő, még kamaszkorában kezdődött Crohn-betegsége (regionális bélgyulladás) volt. Gyógyszert váltottak, és ez végül meghozta a várva várt hatást: a rosszullétek enyhültek, mi több, Istvánt szerdán végre hazaengedték a klinikáról dunaújvárosi otthonába.

Igen ám, de (mint írtuk) a rosszullétrohamok alatt tizenöt kilót veszített testsúlyából, s bár az utóbbi napokban már két-három kilót visszanyert ebből, még mindig túlságosan gyenge ahhoz, hogy eredeti tervei szerint visszautazhatott volna Kínába, folytatni a tavaly megkezdett, különleges, célzott rákkezeléseket.

István most úgy tervezi, hogy június 10-re érkezzen vissza a kínai Gouangzhou (Kanton) városába, végleg meggyógyulni!

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!