Hírek

2014.01.06. 16:20

Az új vízszolgáltató 44 települést lát el összesen

Mezőföldvíz Kft: ez a rövid, de nyilván közkeletűvé váló neve a környék új vízszolgáltatójának.

Pekarek János

A rácalmási szennyvíztisztítóműben Erdélyi Jánost látjuk munka közben. A feladat nem változik (Fotó: Ady Géza)

A közelmúltban vízszolgáltatót váltott több városkörnyéki település. A Dunántúli Regionális Vízmű Zrt-től Mezőföldvíz Regionális Víziközmű Kft-hez pártoltak, amelyben egyben (még ha kis részben is, de) résztulajdonosok is lettek.

Baracs, Daruszentmiklós, Előszállás, Kisapostag, Mezőfalva, Nagyvenyim után január 2-tól Rácalmás is csatlakozott a paksi székhelyű szolgáltató céghez, vízellátásuk színvonalának javításáért.

A környékbeli települések közül már csak Kulcs, Nagykarácsony és Perkáta vásárolja az ivóvizet más szolgáltatótól. Január 2-ig azonban a DRV Zrt. számlázza le a fogyasztást Rácalmáson is. Az új cég új ügyfélszolgálati irodát is nyitott.

Egyoldalas, kivételesen könnyen olvasható magyarsággal fogalmazott tájékoztató levelet kaptak a napokban a rácalmásiak arról, hogy január másodikától egy új cég szállítja számukra az ivóvizet.

Azt a vizet, amelyet eddig a Dunántúli Regionális Vízmű Zrt. biztosított a városnak, és sok más környékbeli településnek. Emellett a csatornát is e cég üzemelteti.

Helyettük most a paksi székhelyű Mezőföldvíz Regionális Víziközmű Kft. lesz a lakók és intézmények, vállalkozások partnere. A korábbi szolgáltató DRV szerződése 2013. december 31-én lejárt Rácalmáson.

A szolgáltatásváltással kapcsolatban a fogyasztóknak nincs teendőjük. 2014. január elsejéig még a DRV küld számlát, de attól kezdve a Mezőföldvíz Kft. számlázza a víz- és csatornadíjakat.

Az új szolgáltató nem ismeretlen a térségben. Kisapostagon például tavaly nyártól végzi ugyanezeket a szolgáltatásokat. Nagy Attila kisapostagi polgármester szerint eddigi tapasztalataik alapján a cég korrekt, a szolgáltatásokról jól felkészült, alapos és gyors szakembergárda gondoskodik.

A Mezőföldvíz Kft. 2012-ig Paksi Vízmű Kft. néven működött. A megváltozott feltételek és az időközben belépett új tulajdonosok miatt átalakult a cég, amely negyvennégy települést szolgál ki, Pécsváradtól Százhalombattáig, főként a 6. számú főút melletti sávban.

Dunaújváros környékéről a már említett hét település lett (kis részben) tulajdonos a kft-ben: Kisapostag például 0,2 százalékos tulajdonrészt szerzett a 203,8 millió forint jegyzett tőkéjű kft-ben.

A Mezőföldvíz 2018 víz- és csatornaügyi szakembert foglalkoztat. Hozzánk legközelebbi főmérnöksége Dunaföldváron található.

A DRV Zrt. (legalábbis az évek alatt hozzánk érkezett panaszok alapján ítélve) kevéssé volt népszerű a környéken. Talán csak a Dunaújvárosi Víz-, Csatorna- és Hőszolgáltató Kft-re panaszkodtak többen a szerkesztőségünkben.

A Mezőföldvíz Kft. tiszta lappal indul Rácalmáson (is). Talán így is marad az a lap...

A Mezőföldvíz Regionális Víziközmű Korlátolt Felelősségű Társaság 2012-ben jött létre jogelődje, a Paksi Vízmű Kft. átalakulásával.

A cég negyvennégy településen felel az ivóvíz- és csatornaszolgáltatásokért, Pécsváradtól Százhalombattáig. Dunaújváros környékén eddig hét településen van jelen. 218 embert foglalkoztat, jegyzett tőkéje 203,8 millió forint.

Legújabban Rácalmáson vette át a szolgáltatást a DRV Zrt. szerződésének lejártával.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!