Hírek

2013.06.07. 16:53

Pedagógusaink elimerése

Dunaújváros - Hagyomány, hogy Pedagógusnap környékén az önkormányzat is köszönti a város érdemes tanárait és az oktató-nevelő munkát segítő munkatársakat. Az idei elismeréseket pénteken adták át.

Szabó Szabolcs

Az önkormányzat  a nyugállományba vonuló pedagógusok részére Pedagógus Életpályáért Emlékérem díjat, a kiváló oktató/nevelőmunkát végző pedagógusok elismerésére Dunaújváros Érdemes Pedagógusa díjat, valamint a kiemelkedő oktatónevelő tevékenységet végző, illetve elősegítő pedagógusok és az oktatási intézmények nem pedagógus dolgozói elismerésére Dunaújváros Oktatásügyéért díjat alapított.

Az elismeréseket minden évben a Pedagógusnapot követően adják át ünnepélyes keretek között a Városháza közgyűlési termében.A díjakról érdemes elmondani, hogy a Pedagógus Életpályáért Emlékérem díj minden olyan nyugállományba vonuló pedagógusnak adományozható, aki az oktató  nevelő munkában legalább harminc évet eredményesen tevékenykedett.

A Dunaújváros Érdemes Pedagógusa díj minden olyan pedagógusnak adható, aki Dunaújvárosban legalább 20 év kiemelkedő oktató-nevelő munkát végzett.

A Dunaújváros Oktatásügyéért díj pedig  minden olyan pedagógusnak és oktatási intézmény nem pedagógus dolgozójának adományozható, aki Dunaújvárosban legalább húsz  év kiemelkedő oktatónevelő, vagy azt segítő munkát végzett.

Az elismerések átadása előtt A Sándor Frigyes Zeneiskola növendékeinek műsora köszöntötte az egybegyűlteket. Varga Tibor Márton, Burkovics Bence és Dőr Gabriella remek produkcióval lepte meg a díjazottakat.

Cserna Gábor polgármester köszöntőjében elismerte, hogy a polgármesteri kabinet nagyon szép beszédet állított számára össze e jeles alkalomra, ám egykori pedagógusként inkább személyesen üdvözölné a dunaújvárosban hosszú évek óta remek munkát végző pedagógusokat és az oktatást segítő szakembereket. A polgármester kitért arra is, hogy bár január egytől az állam átvette az intézményeket, ám továbbra is a város működteti az iskolákat, így az önkormányzat célja továbbra is az, hogy segítse az oktató-nevelő munka kiteljesedését.    
Cserna Gábor kiemelte, hogy a város oktatási intézményeivel kapcsolatban legtöbbet a kiváló pedagógusi munkáról esik szó, ám fontos megemlíteni, hogy a technikai dolgozók és az oktatást segítő munkatársak legalább olyan áldozatos és felelősségteljes munkát végeznek, mint pedagógus kollégáik.Az elismerések átadása után Sztankovics László az oktatási bizottság vezetője is köszöntötte a kitüntetetteket, majd állófogadás várta  a díjazottakat.

 

 

Dunaújváros Érdemes Pedagógusa Díjat vehetett át: Kovács Gézáné és Menyhártné Tassy Zsuzsanna.

Dunaújváros Oktatásügyéért díjjal jutalmazták pénteken Vida Zsuzsanna, Simon Gyuláné, Liszi Ferenc, Szabó Tamás, valamint Gyuricska Mihályné munkáját.

Pedagógus Életpályáért Emlékérem díjat vehetett át Komárominé Dudás Marianna, Miklovichné Kovács Erzsébet, Endl Károlyné, Garbacz Ferenc, Szabó Sándor, Szatmári László, Tóth Bertalan, Tóth Tiborné, Vízi András, Pavelek Tibor, valamint Szaladósné Mohácsi Edit a Városháza közgyűlési termében.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!