Hírek

2016.01.25. 17:31

Példaértékű összefogás

Dunaújváros – Tovább tart a segélyakció egy fiatalember gyógyulásáért. Pecsét Istvánnak egyre többen gyűjtenek!

Pekarek János

Hetek óta tart gyűjtőakciónk Pecsét István életéért. A huszonnyolc éves dunaújvárosi fiatalember (mint többször megírtuk) tizenöt éves kora óta Crohn-betegségben szenved, ennek következtében 2014-ben májátültetésre szorult – s ekkor derült ki, hogy belső epeúti rákban is szenved már, ami áttételes a nyirokrendszerre. Ismét megoperálták, sugárkezelésen vett részt (a kemoterápiát a nagy kockázat miatt elutasította), ám a daganatok csak zsugorodtak, de nem tűntek el szervezetéből.

A hazai és az európai orvostechnológia esetében már tehetetlen. Utolsó reménye egy kínai klinika, ahol fagyasztásos-hőkezeléses,úgynevezett kriosebészeti eljárással még van esélye. Az utazás, a vizsgálatok és a kezelés tíz és fél millió forintba kerülnek. Istvánnak és családjának ennyi pénze nincs. A fiatalembert támogatja a Dunaújvárosiak Életéért Közalapítvány, amely felajánlotta számlaszámát is a gyűjtéshez:OTP 11736037-20550332. István gyógyulásáért példátlan összefogás alakult ki!

Cserna Gábor polgármester kezdeményezésére a város közgyűlésében dolgozó pártok is csatlakoztak az akcióhoz: irodáikban gyűjtőpontot alakítottak ki. A városi kórházban három helyen is lehet adakozni a gyógyító célra. Gyűjtenek Istvánnak a polgármesteri hivatal előcsarnokában, a sportuszodában, valamint ismerősei Angliában és Amerikában is.

Múlt szombaton a Munkásművelődési Központban rendezett felnőtt táncház közreműködői is segíteni akartak Istvánnak: pénzt gyűjtöttek neki, s ezt ő személyesen, a helyszínen köszönte meg,amint ez a mellékelt fotón is látható.

A felnőtt táncház résztvevői múlt szombaton az MMK-ban. Elöl kék ingben Pecsét István Fotó: Amatőr

Cserna Gábor, Dunaújváros polgármestere lapunkban közzétett közleményében köszönte meg a városlakók eddigi segítségét, és további összefogásra, segítségre biztat mindenkit. Mint írta: „Városvezetőként és magánemberként is rendkívül fontosnak tartom a Pecsét István gyógyulását célzó jótékonysági kampányt. Dr. Dorkota Lajos elnök úrral közösen indított felhívásunkra példaértékű összefogás tapasztalható a városban!”

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!