Hírek

2014.02.20. 19:10

Átadták a Dunaújváros Sportjáért Díjakat

Dunaújváros - Szomorú percekkel kezdődött csütörtökön a közgyűlés, amely után átadták a Dunaújváros Sportjáért Díjakat is.

Gallai Péter

Eredetileg a csütörtöki közgyűlés előtt adták volna át a Dunaújváros Sportjáért Díjakat, ám dr. Kukorelli Sándor jegyző eheti halála miatt kinek emléke előtt egy perces néma tiszteletadással adóztak a képviselők és a jelenlévők az ünnepi eseményt az ülés után tartották meg. Ezen négyen vehették át a város elismerését kiemelkedő sportolói, sportszakmai teljesítményükért Cserna Gábor polgármestertől. A díjat Keszi Viktória tradicionális íjász, a Mezőföldi Sólymok Íjász Egyesület tagja, Vass András, a Dunaferr SE kenusa, Bába Mihály, a női kézilabdacsapat és a válogatott korábbi gyúrója, valamint Liszi Ferenc testnevelő, röplabda mesteredző kapta meg.

A közgyűlési teremben elhangzott méltatások után minden díjazott, Keszi Viktória, Vass András és Liszi Ferenc egyaránt nagy tapsot kapott, de a legnagyobb Bába Mihályt köszöntötte, ami nem csoda, hiszen köszöntésére a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia női csapata is eljött, a szakmai vezetés mellett.

Az elismerések átadása után Sztankovics László, az oktatási, kulturális és sport bizottság elnöke mondott pezsgős pohárköszöntőt az aulában, aki megköszönte minden díjazott áldozatos munkáját, amivel a város hírét is öregbítették.

Majd hozzátette: ugyan négy különböző korú sportoló, illetve sportszakember érdemelte ki az elismerést, de mindenképpen közös bennük a sport iránti elhivatottság és szeretet.

Az ünnepi percek után közös fotókészítéssel és kötetlen beszélgetéssel zárult az esemény, az önkormányzati képviselők is ekkor gratuláltak egyenként mindenkinek.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!