Hírek

2016.01.10. 17:15

Példátlanul üres maradt vasárnap a szép dunaújvárosi vásártér

Elmaradt a kirakodóvásár: sem árusok, sem vevők nem mentek ki a vásártérre. Féltek az ónos esőtől.

Pekarek János

Ilyen még soha nem volt! Elmaradt a kirakodóvásár.

Nem, nem azért, mert ünnepnapok miatt áthelyezték, vagy katasztrofális időjárás miatt elhalasztották volna. Azért maradt el, mert nem jöttek el az árusok. A vásárteret, amely tavaly októberben múlt egy éves, és alighanem az ország egyik legrendezettebb ilyen területe, hajnali négy órakor annak rendje és módja szerint kinyitotta a DVG Zrt.-nél dolgozó személyzet, amelynek tagjai már előző nap akkurátusan megtisztították a tekintélyes méretű területet, szépen, kellő helyet hagyva a sátraknak és standoknak.

A személyzeten nem múlott a vásár sikeres megtartása: ők mindent megtettek, ott voltak a helyükön. Balról: Pászti István, Ozvaldné Lakatos Ildikó, Romoczki Istvánné, Lassingleitner Vali, Molnár Irén, Sós Nikoletta
Fotó: Zsedrovits Enikő


Kitakarítva várt a mellékhelyiségek blokkja is. Megjöttek a helypénzt beszedő hölgyek. Mi több: kora reggel befutott négy-öt kereskedő is, azonban, amikor látták, hogy csak nem jönnek a többiek, ők is kapták magukat, és már ki sem pakoltak, hanem "itt már nem lesz forgalom!" felkiáltással elhúzták a csíkot.

Vevő is akadt volna: egy hölgy reggel nyolcra egyenesen a Római körútról sétált ki a csöpörgő esőben, hogy édesanyja fájós ízületeire (nem tévedés!) lóbalzsamot vegyen. Hiába.

Még a rengeteg havat is elrendezték a hatalmas területen
Fotó: Zsedrovits Enikő

A városi autóbuszok is hiába jöttek: reménybeli vásárló sem sok akadt rajtuk, hazavinni sem kellett senkit. Máskor egy-egy ilyen vásáron, még hóesésben vagy a mostaninál keményebb hidegben, nagyobb esőben is legalább kétszáz árus, vevők ezrei fordultak meg itt. Még akkor is, amikor jobb hely híján a Vasmű út sportpálya melletti részén rendezték a kirakodóvásárokat.

Sok vásárló és az eladók – tudtuk meg a régi vásártéri emberektől – kis híján úgy ismerik már egymást, mint egy nagyobb család tagjai. Akadnak, akik csak egy jó sült kolbászt, házi savanyúságot enni, friss sört inni szoktak kijönni a vásártérre: tegnap ők is elmaradtak. Minden jel szerint a fenyegető ónos eső miatt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!