Hírek

2017.02.05. 18:15

A nyugdíjasklub ezúttal is remek összejövetelt rendezett

Dunaújváros - Érdemes lenne eltanulni a pentelei nyugdíjasoktól a jól sikerült rendezvények szervezését!

Pekarek János

A Pentele Nyugdíjas Klub rendezvényei mindig nagyon jól sikerülnek, ezt már tudjuk - de talán e rendezvények sorából is kiemelkedett az a farsangi jelmezbál, amelyet szombaton délután tartottak a nyugdíjasok a Pentele Klubban. Méghozzá (szokásaiknak megfelelően) batyubál formájában, azaz mindenki hozott magával enni-inni-, vagyis inkább az ismerősöket kínálni valót.

Több mint hatvanan mentek el a bálba, ami önmagában is szép szám - hát még, ha az időjárás nem tartott volna otthon sokakat. Azonban még Adonyból is jöttek: például a zenész, Pletser Zoltán, aki távollakóként is tagja a pentelei nyugdíjasok klubjának, mintegy tiszteletbeli tagként. Vagy Perkátáról is érkeztek, ahonnan két, népviseletbe öltözött fiatal mutatta be egy színpadi jelenetben a lánykérés hagyományait.

Sokan öltöztek jelmezbe a pentelei nyugdíjasok közül: például menyasszonynak, vőlegénynek, ősembernek, péknek, pincérnek. A klub hagyományai szerint azonban nem hirdettek sorrendet a jelmezek között, nehogy harag legyen az ügyből. Végül a szolid, de vidám táncmulatság zárta a nyugdíjasok bálját.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!