Hírek

2014.07.16. 16:00

Perkátai egészségnapok

Különböző szűrővizsgálatokkal, tanácsadással várnak mindenkit a héten Perkátán a művelődési házban.

Bogó Anikó

Szerdán kezdődött a perkátai egészségnapok sorozat: három napon várják az érdeklődőket.

Véradás nyitottak a szakemberek tegnap ebéd után a művelődési házban: negyvennégyen voltak. Nagyjából ugyanennyien vettek részt dr. Baráth Miklós sebész, háziorvos előadásán, aki a leggyakoribb rákos megbetegedésekről és azok megelőzéséről tájékoztatta az érdeklődőket, majd választolt a kérdésekre is

Rizikófaktorok szűrése sem maradt ki a programból sokan kíváncsiak arra, milyen a vérnyomásuk, vércukor és koleszterin szintjük. A testtömeg- index számítás szintén népszerű volt.

Július 17-én, azaz ma folytatódnak a programok. A vastagbél rosszindulatú megbetegedéseinek szűrésére lehet jelentkezni az orvosi rendelőben 14 és 16 óra között.A vizsgálatot dr. Kormos Zoltán háziorvos végzi. Visszatérő lesz a rizikófaktorok szűrése: vérnyomásmérés, vércukor és koleszterin szint szűrése, testtömeg- index számítás, szintén a rendelőben.

Jövő szerdán, július 23-án speciális nap lesz: nőgyógyászati rákszűrésre várja a hölgyeket dr. Baráth Károly szülész-nőgyógyász főorvos 9-11 óráig az egészségügyi tanácsadóban. Előzetes bejelentkezés szükséges a tanácsadóban vagy telefonon a 25-451-427-es számon.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!