Hírek

2017.07.26. 14:40

Perkátai polgárőrök segédkeztek a FINA-n

PERKÁTA/BUDAPEST Perkátai polgárőrök teljesítettek szolgálatot a vizes vb-n. A közbiztonságért feleltek, valamint egy váratlan helyzettel is szembe találták magukat.

DH-információ

A 2017. július 14-30. között megtartott FINA vizes vb-n jártak a Perkátai Polgárőrség tagjai. Az esemény kapcsán a Veszprém Megyei Polgárőr Szövetség és a rendőrség vezetői kérték fel a Fejér Megyei Polgárőr Szövetséget, hogy a hozzá tartozó egyesületek tagjai segédkezzenek a program ideje alatt a közbiztonság fenntartásában - a rendőrség, honvédség és a terrorelhárítás mellett, - hogy még biztonságosabb legyen a világbajnokság helyszíne, lebonyolítása.

A megyéből hat egyesület vett részt a munkában, köztük a Perkátai Polgárőrség is, amelynek tagjai elsőként kezdték el a szolgálatot július 17-én, hétfőn Balatonfüreden. Az egyesületet négyen képviselték: Horváth István elnök, László Norbert elnökhelyettes, valamint Fehér Mihály és Gelencsér Zoltán vezetőségi tagok. Feladataik közé tartozott a nap során a gyalogos járőr szolgálat, a magukra hagyott csomagok észlelése és jelzése a rendőrség felé.

Horváth István, a Perkátai Polgárőrség elnöke Fotó: amatőr

A perkátai polgárőrök felkészülten érkeztek meg a helyszínre, eligazításban részesültek a Balatonfüredi Rendőrkapitányságon, majd teljesítették a szolgálatukat 14 órától 22 óráig, amit az elvárásoknak megfelelően végeztek el. Váratlan helyzetben is volt részük: egy pánikrohamot kapott fiatalról kellett gondoskodniuk a szolgálati idejük alatt, mentőt hívtak hozzá, biztosították a forgalmat, ameddig a mentősök stabilizálták az állapotát.

- Megtiszteltetés volt ezt a feladatot vállalni és ellátni a világbajnokságon. Minden polgárőr legyen rá büszke, hogy ilyen felkérést teljesíthet, ez a bizalom jele - mondta Horváth István, a Perkátai Polgárőrség elnöke.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!