Hírek

2016.04.29. 19:05

Petőfisek ünnepeltek

Dunaújváros – Az általános iskolák közül a Petőfi Sándor Általános Iskola kezdte a sort péntek esti gálájával, melynek a Dózsa Mozicentrum adott otthont.

Balla Tibor

Meg is adták a módját, a gálaműsor – amelyben egyúttal mindhárom nyolcadikos osztály is elköszönt – két és fél órán át tartott. Köszöntőjének mottójául Rideg István igazgató egy Henry Van Dyke idézetet választott: „Bármilyen tehetséged van, használd azt: az erdő is nagyon csendes lenne, ha csak azok a madarak énekelnének benne, akik a legjobban tudnak énekelni.” A gálán tényleg majd’ mindenki fellépett.

Majdnem minden petőfis, ugyanis az egyes osztályok kétévente kerülnek be a minden esztendőben megtartott műsorba. Idén a 22 osztályból 13 állt a közönség elé, ami az iskola 520 diákjából 280-at jelent. Érezhető tehát, hogy komoly munka áll a tegnapi pár órányi műsor mögött. Az igazgató kihangsúlyozta, a Petőfiben nem válogatott diákok lépnek fel a gálán, hanem egész osztályok, ebben is különböznek a többi iskolától.

Kedves gesztusként az igazgatói köszöntő után az édesanyákról, a nagymamákról emlékeztek meg egy verscsokorral, amit három ünneplőbe öltözött fiatalember adott elő. A műsor jó részét a tánc uralta, köszönhetően Gálosfai Tímea és Hegedűs Sándor és több tanár munkájának. A petőfis pedagógusok is bizonyítottak, boszorkánytáncukkal zárult a kedves est.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!