Hírek

2013.06.14. 14:59

Pezsgős, csillagvirágos ünnep az óvodában

Dunaújváros - A hatvanadik születésnapját ünneplő Csillagvirág Óvoda dolgozói jubileumi teadélutánon látták vendégül az intézmény egykori dolgozóit pénteken. Múltidéző felejthetetlen pillanatok...

Körmendi Erzsébet

Finom sütemények, hamisítatlan óvodai teák, kedves szavak, szép emlékek, útravaló gondolatok... - mindez egy barátságos helyiségben, a Csillagvirág Óvoda nyuszi csoportjában ma délután. Az intézmény nagy öregjei, az egykori óvónők és dajkák szeretettel beszéltek a régi szép időkről.

Tasi Jolika óvónéni mondta:  "A jó Isten adja, hogy még száz év múlva is gyerekkacajtól legyen hangos mind a négy csoport!" (Fotó: Lázár Zsolt)

Tasi Jolika például majdnem a kezdetektől ismeri ezt az óvodát, a Gorkij térit, amely a 4-es óvodaként él a  gondolataiban. A korábbi vezetőnők - Szántó Lajosné, Oncsák Ferencné és Kundakker Ferencné - betegség miatt sajnos  nem tudott részt venni a teadélutánon, de a kollégák gondoltak rájuk is a visszaemlékezéskor. A nyugdíjasok közül Böszörményi Andrásné lepte meg a nyuszi csoportot: magról keltetett citrusféléket, vesszőről ültetett rózsát ajándékozott, és azt mondta Palotainé Gecseg Anikónak: ha megkap egy csoportot, akkor valamilyen növényt ültessenek el közösen, amely táplálja és élteti a közös gyökereket...

- Természetesen azt, hogy az óvoda ilyen hosszú időn át népszerű és ismert, meg kell köszönni a mindenkori szülői közösségnek, amely öregbítette hírnevünket, és a kollégák magas színvonalú szakmai munkájának. Köszönöm a  gyermekszerető dajkák és konyhai dolgozók segítségét. Ígérem, mi ezen az úton haladunk tovább - mondta köszöntőjében Hertzné Jankovics Gabriella óvodavezető. Erre emelték pezsgőspoharaikat, mielőtt elfújták a hatvan évet szimbolizáló gyertyát az intézmény születésnapi tortáján.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!