Hírek

2015.06.29. 15:59

Piaf slágerei arattak a Ligetben

Dunaújváros - Sanzonesttel folytatódott a Petőfi Művészeti Liget sorozata vasárnap este. Az origóban Edit Piaf élete állt.

Balla Tibor

A Kis veréb egyik legnagyobb slágere adta az est címét is, hiszen a Lapis Erika (Edit Piaf), Tótin Katalin (zongora), Juhos Mészáros Melinda (harmonika) trió a Nem bánok semmit sem... címet adta a szűk egy órás zenés életrajznak.

Egy korábbi sikerdarab remekeiből merített Lapis Erika, Tótin Katalin és Mészáros Melinda
Fotó: Ady Géza

Mint az Lapis Erika felvezetőjéből kiderült, 2015-ben van Edit Piaf születésének századik évfordulója, ez adta a legfőbb apropóját a zenés est közönség elé állításának. Meglepően sokan gyűltek össze a Zenepavilon előtt és mögött, különösen, ha számításba vesszük, hogy éppen nyolc esztendővel ezelőtt állították színpadra a Párizs ege alatt című előadást Csadi Zoltán adaptációjában, melynek alapja éppen a szerencsétlen sorsú párizsi énekes volt. Az előadássorozat után is többször láthatta, hallhatta a dunaújvárosi közönség az unalomig ismert, mégis újra és újra lenyűgöző slágereket Lapis Erika tolmácsolásában, két zenésztársának értő kíséretével, mégis oly szépszámmal gyűltek össze vasárnap, hogy bizton megtöltötték volna a stúdióterem nézőterét. A zeneszámok fonalát Piaf élettörténetének egy egy szakaszához kötve fűzték fel Párizsból Párizsba jutva el nélkülözésen, szerelmeken, csalódásokon és tragédiákon keresztül. Elhangzott az összes fontos sláger a Padamtól a Mylordig a Himnusz a szerelemhez-től Lili Marlenig. Az énekes-zenész hármas oly jól vette az akadályt, hogy három ráadás is kevésnek bizonyult.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!