Hírek

2013.09.30. 16:00

Pincesor: megint folytatás

Dunaújváros - Felmerülhet a kérdés, hogy mi a jobb? Ha gyorsan végeznek a munkával, vagy ha jól megcsinálják?

Pekarek János

Azt nem írhatjuk, hogy még mindig nem lehet közlekedni a Pincesoron, mivel nem csak gyalogosok vagy kerékpárosok, hanem még autósok is a szemünk láttára bizonyították: igenis: lehetséges! Jóllehet az utca le van zárva, táblák jelzik mindkét végén, hogy zsákutca, s nagyon is szembetűnő módon árkok, földhányások tagolják ott a terepet.

Ám a szemfülesebb, merészebb vagy felelőtlenebb (a nem kívánt rész törlendő) autósok közül hárman is megmutatták: a földhányásokon át lehet hajtani, a félreállított korlátok között el lehet szlalomozni, s hogy mi lesz, ha szemben is egy ilyen mentalitású közlekedő érkezik, arról inkább ne beszéljünk.

Ami magát az útjavítást és az ehhez szorosan kapcsolódó vízvezetékjavítást illeti: arról számolhatunk be, hogy magán a Pincesoron lefektették már nem csak a nyersvizet szállító, nagy átmérőjű acélcsövet, hanem ugyanabba az árokba az ivóvizet továbbító műanyagvezetéket is. Az árok ugyanakkor még nyitott.

Pötör Tiborné Öreghegy utcai lakos néha naponta többször is megteszi az utat a Pincesoron: nagyon várja a helyreállítás végét... (Fotó: Ónodi Zoltán)

Újabb fejlemény, hogy a Pincesor alsó végén, az Öreghegyi utca csatlakozó szakaszán, tehát az eddigi munkaárokra merőlegesen is felbontották az úttestet, vízvezetékjavítás céljából.

Információink szerint ugyanis a pincesori vezeték(ek)hez szervesen kapcsolódó öreghegyi vízvezetékrendszert is felújítják a már megkezdett munkákkal egy füst alatt. A vízmű ugyanis nem szeretné, ha megismétlődne a késő tavaszi eset, amikor is a frissen kijavított pincesori csőveték egy régebbi szakasza mondta fel a szolgálatot, újabb útlezárásra kényszerítve a céget.

Ezért most a környék szintén elavult vezetékhálózatát is modernizálni akarják. Ami kétségtelenül logikus és dicséretes lépés bár sejthető, hogy az ottlakók és az arra közlekedők számára további bosszúságot jelent majd.

Hiszen ezzel tovább húzódik a munka. Mivel pedig különösen hideg, csapadékos őszre kell számítanunk az előrejelzések szerint, a várható munkanapok száma ezzel csökken. Egy korai tél pedig könnyen azt jelentheti, hogy a város egyik sűrűn használt útvonalának átadása akár a jövő esztendőre is halasztódhat.

A Pincesori vízvezeték meghibásodások 2013. februárjában kezdődtek. Lehet, hogy a befejezés a kerek évfordulóra marad?

Címkék#pincesor

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!