Hírek

2013.08.22. 20:28

Pincesori felújítás, a második tételben

Dunaújváros – Már nem kell sokat várni: a jövő hétre elkészülhet a pincesori helyreállítás és útfelújítás.

Pekarek János

Ha minden igaz, jövő hét végére elkészül a Pincesor legújabb felújítása.

Mint ismeretes, az év elején, februárban eltört egy négyszáz milliméteres, az ötvenes években elhelyezett öntöttvas víznyomócső, amely a castrumi víztorony felől vezet a Pentele városrész felé.

Akkor mintegy három hónapig tartott, amíg megjavították a csövet és rendbehozták az utat. Addig a közúti forgalom előtt zárva állt a Pincesor – amely a városból észak felé távozóknak az egyetlen út, amelyen kikerülhetik a közlekedési lámpákat.

A lezárt Pincesor (Fotó: DH)

Az újabb üzemzavar után a városi önkormányzat és a vízvezetékrendszert működtető Dunaújvárosi Víz-, Csatorna és Hőszolgáltató (DVCSH) Kft. megállapodtak abban, amit a jelek mutattak: hogy nincs értelme a további toldozgatás-foldozgatásnak.

Ki kell cserélni a végzetesen elavult, teljesen megbízhatatlan régi vezetéket.

Az új vezeték négyszáz milliméter átmérőjű acélcsövekből áll, amelyeket homokfúvó technikával csiszoltak fémtisztára, majd korszerű korróziógátló bevonattal látták el. A vezetékdarabokat már elhelyezték a pincesori árokban, összehegesztették, az árkot majdnem teljesen betemették.

Fekete Györgyi, a DVCSH szóvivője azt mondta csütörtökön: a jövő hét, egyben augusztus végére befejezik a munkálatokat, helyreállítják az utat, és ismét átadják a forgalomnak. Remélhetően ezután nagyon hosszú ideig nem lesz szükség útlezárásra a Pincesoron...

Itt jegyezzük meg, hogy a környék élelmes lakói türelmetlenségükben elmozdították az útlezáró korlátokat, és javában közlekednek a fél sávon – ami rendkívül balesetveszélyes! És szabálytalan...

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!