Hírek

2016.09.12. 18:20

Pintér országgyűlési képviselői esküt tett

Budapest - A parlament őszi ülésszaka hétfőn kezdődött, ennek során tett országgyűlési képviselői esküt Pintér Tamás is.

Gallai Péter

A Jobbik dunaújvárosi és választókerületi elnöke, valamint Fejér megyei alelnöke a lemondott Novák Előd helyét kapta meg az Országgyűlésben a párt országos vezetésének döntése értelmében.

Pintér Tamás hétfőn reggel vette át megbízólevelét a Nemzeti Választási Bizottság elnökétől, Patyi Andrástól, majd a délutáni ülésen az lmp-s Hadházy Ákossal együtt tett képviselői esküt. Pintér - az összeférhetetlenségi jogszabályok előírásainak megfelelően - múlt héten, pénteken írásban elküldte Cserna Gábor polgármesternek lemondását dunaújvárosi közgyűlési tagságáról. Utódját később nevezik meg.

A jobbikos Pintér Tamás (b), valamint Hadházy Ákos, az LMP társelnöke képviselői esküt tesz az Országgyűlésben Fotó: MTI - Illyés Tibor

A T. Ház hétfői ülésén napirend előtt szólalt fel Orbán Viktor miniszterelnök. Értékelő beszédében hangsúlyozta: Jobban élünk, mint négy éve!

A képviselők egyhangúlag, 167 igen szavazattal mellett döntöttek arról, hogy felfüggesztik a fideszes Mengyi Roland mentelmi jogát.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!