Hírek

2016.02.07. 19:54

Plébánia: a központ

Rácalmás – A karitász és a cserkészcsapat tagjai nagy sikerű családi napot rendeztek a plébánián szombaton.

Pekarek János

Egész napos összejövetelt rendeztek a rácalmási templom kertjében a január 16-án újjáalakult helyi Katolikus Karitász (segítségnyújtó szervezet) önkéntesei és a rácalmási cserkészek. Volt mit ünnepelni! A segítő önkéntesek például 2015. utolsó negyedévében 80 köbméter ruhaneműt, 400 kilogramm élelmiszert, 50 fenyőfát juttattak el a rászorulókhoz. A cserkészek sem tétlenkedtek: szétosztották a rászorulók között azt a közel három mázsa élelmiszert, amelyet az egyik áruházban gyűjtöttek.

Részt vettek az ökumenikus koncert szervezésében, elhozták a fővárosból a betlehemi lángot, felléptek betlehemes előadásukkal, dolgoztak, túráztak. A jól végzett munka örömére – s hogy energiát, motivációt gyűjtsenek a következőkre –, együtt ünnepeltek a rácalmási és a kulcsi családok a szombati katolikus családi napon a plébánia egész területén. Mégpedig hagyományőrző és -teremtő módon! Először cserkész-passiós disznóvágással nyitották a napot reggel hétkor. A helyszínen elkészített finomságokat egész nap meg lehetett kóstolni – már amiből maradt... A későn jövőknek időarányosan csökkentek a válogatási lehetőségei. A cserkészek naphosszat kézműves foglalkozásokkal és játékokkal várták a gyerekeket, de ez alkalommal is gyűjtöttek adományokat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!