Hírek

2013.07.25. 12:34

Nehéz helyzetben a város?

A Párbeszéd Magyarországért (PM) képviseletében csütörtökön sajtótájékoztatót tartott Szabó Tímea, az országos szervezet társelnöke, országgyűlési képviselő és Szabó Zsolt a dunaújvárosi szervezet elnöke, aki ebben a választási ciklusban még független ként az LMP támogatásával szerzett önkormányzati képviselői mandátumot.

Várkonyi Zsolt

Szabó Tímea és Szabó Zsolt a sajtótájékoztatón (Fotó: Vohlmann György)

Szabó Tímea szerint elfogadhatatlan,hogy június 2-a óta nincs egyéni országgyűlési képviselője Dunaújvárosnak, miután dr. Dorkota Lajos a Magyar Energetikai és Közmű-szabályozási Hivatal elnöki megbízatása miatt lemondott országgyűlési képviselői mandátumáról. Kifogásolta, hogy a nagyobb kormányzópárt egy törvénymódosítással megakadályozta azt,hogy időközi választásokat tartsanak a megüresedett képviselői hely betöltésére, így az emberek nem élhetnek alkotmányos jogaikkal.

Szabó Zsolt szerint Dunaújvárosnak pedig szüksége  lenne  a választott parlamenti képviseletre, amelyre indokként a város nehéz gazdasági helyzetét, a város legnagyobb foglalkoztatója által publikált leépítési szándékot és a gázmotoros erőművek előnytelen megvásárlását említette.

Lapunk jelezte, hogy a város polgármestere országgyűlési képviselőként megfelelően tudja képviselni a térséget, amellyel kapcsolatban a képviselő asszony az egyéni és listán szerzett mandátumok különbözőségére hívta fel a figyelmet.


Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!