Nehéz helyzetben a város?

2013. július 25., 14:29 szerző: Várkonyi Zsolt
komment
A Párbeszéd Magyarországért (PM) képviseletében csütörtökön sajtótájékoztatót tartott Szabó Tímea, az országos szervezet társelnöke, országgyűlési képviselő és Szabó Zsolt a dunaújvárosi szervezet elnöke, aki ebben a választási ciklusban még független ként az LMP támogatásával szerzett önkormányzati képviselői mandátumot.
hirdetes_kapcsolo: 1
data['nincs_banner']: 0
G->reklam_mentes: 0

pm

Szabó Tímea és Szabó Zsolt a sajtótájékoztatón (Fotó: Vohlmann György)

Szabó Tímea szerint elfogadhatatlan,hogy június 2-a óta nincs egyéni országgyűlési képviselője Dunaújvárosnak, miután dr. Dorkota Lajos a Magyar Energetikai és Közmű-szabályozási Hivatal elnöki megbízatása miatt lemondott országgyűlési képviselői mandátumáról. Kifogásolta, hogy a nagyobb kormányzópárt egy törvénymódosítással megakadályozta azt,hogy időközi választásokat tartsanak a megüresedett képviselői hely betöltésére, így az emberek nem élhetnek alkotmányos jogaikkal.

Szabó Zsolt szerint Dunaújvárosnak pedig szüksége  lenne  a választott parlamenti képviseletre, amelyre indokként a város nehéz gazdasági helyzetét, a város legnagyobb foglalkoztatója által publikált leépítési szándékot és a gázmotoros erőművek előnytelen megvásárlását említette.

Lapunk jelezte, hogy a város polgármestere országgyűlési képviselőként megfelelően tudja képviselni a térséget, amellyel kapcsolatban a képviselő asszony az egyéni és listán szerzett mandátumok különbözőségére hívta fel a figyelmet.


Várkonyi Zsolt

2013. július 25., 14:29 szerző: Várkonyi Zsolt

Hozzászólások

Részletes műsor

loader image

Műsorok betöltése...