Hírek

2017.08.24. 18:50

Útfelújítások és további jelentős beruházások városunkban

Számos fontos városi útvonalon kezdődtek meg a felújítási munkálatok a napokban – ezeket és a közeljövő fejlesztéseit is összegezte csütörtöki sajtótájékoztatóján Cserna Gábor polgármester.

Szabó Szabolcs

A közgyűlés még tavasszal döntött arról, hogy a nagyobb forgalmat lebonyolító közlekedési útszakaszok felújítását még az idei évben elkezdjük. Ezek alapján megújul a Venyimi út, a Dózsa György út, az Aranyvölgyi út és Vasmű út egy-egy útszakasza, e munkálatok elvégzéséhez pedig közel bruttó 390 millió forintot biztosítunk – mondta el sajtótájékoztatóján Cserna Gábor polgármester, aki a közeljövő beruházásairól is beszélt.

A polgármester kiemelte, az útfelújításokból adódó fennakadások és esetleges kellemetlenségek miatt a városlakók türelmét kérik. A szakemberek azon dolgoznak, hogy mielőbb végezzenek az éppen aktuális munkákkal. Elhangzott: az érintet főutak pályaszerkezetét általánosan 15-20 éves élettartamra tervezik, ezért 15-20 évente ajánlott az utak teljes felújítása.

Cserna Gábor polgármester elmondta: 20 évenként ajánlott az utak felújítása Fotó: Zsedrovits Enikő

A munkák összköltsége közel bruttó 390 millió forint, ez az összeg tartalmazza a munkák során felmerülő valamennyi költséget, azaz a fel-, és levonulásokat, az anyagköltséget, a szakfelügyeleteket, a méréseket, őrzési költségeket, a garanciális és szavatossági kötelezettségeket, munkadíjat és az áfát is.

A hét elején kezdődött el a a Dózsa György út erdei tornapálya és Baracsi úti körforgó közötti kifelé vezető szakasz felújítása, amelynek kivitelezésével a DVG Zrt.-t bízta meg az önkormányzat több mint 92 millió forintért.

Még az ősszel megvalósul az Aranyvölgyi úton - a Venyimi út és a Baracsi út közötti szakaszon - is a felújítás. A munkaterületet tegnap adták át a DVG Zrt. szakembereinek, és elkezdődött a szükséges forgalomtechnika kiépítése. Itt az első ütemben az Aranyvölgyi út - Magyar út - Szilágyi Erzsébet út közötti szakaszon teljes útzár lép életbe! Kerülni a Magyar úton keresztül a Petőfi Sándor út felé, illetve a Baracsi út felé lehet

Fontos, hogy az Aranyvölgyi út - Magyar út csomópontban lévő forgalomirányító berendezés a felújítás alatt sárga villogós üzemmódban működni, az Aranyvölgyi út - Baracsi út csomópontban lévő forgalomirányító berendezés pedig továbbra is üzemel az I. ütem alatt.

A teljes felújítás várható befejezése itt is szeptember 30., a beruházás összege pedig csaknem 150 millió forint. Az Aranyvölgyi út esetében megközelítően 1 km-es szakaszról beszélhetünk, a Dózsa György út vonatkozásában pedig kb. fél km hosszú szakaszt újítanak fel.

Várhatóan a jövő évben folytatódik a Vasmű út és a Venyimi út felújítása. Cserna Gábor kiemelte, a szeretnék a közeljövőben további útszakaszok felújítását is elvégezni, amelynek előkészítése még folyamatban van.

 

Egy másik nagy beruházás,
a pályázati forrásból megvalósuló Zöld Város projekt kialakítása is folyamatos, zajlik az előkészítése. És ha a tervek szerint halad, akkor ez is elkezdődhet még az idei évben.



Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!