Hírek

2017.01.12. 16:30

Polgármesteri jutalom a helytállásért

Dunaújváros - Csütörtök délelőtt Cserna Gábor polgármester fogadta tárgyalójában Földi Zoltánt és Hernádi Lajosnét.

Balla Tibor

Aki esetleg nem tudná, kikről van szó, alaposan jegyezze meg ezt a két nevet! Földi Zoltán és Hernádi Lajosné mentették meg a Barátság útjai tűzben az eszméletét vesztett édesanyát és hétéves lányát.

A harmadik emeleti lakásban tűz ütött ki, amit Földi Zoltán, a szemben lakó szomszéd észlelt. Az ajtó feletti üvegablak betörésével próbált bejutni a lakásba. A zajra kijött Hernádi Lajosné, akinek kulcsa volt a lakáshoz. Földi Zoltán a sűrű füstben élete kockáztatásával húzta ki a lépcsőházba az eszméletlen sérülteket, megmentve ezzel az életüket.

Az életmentők, Földi Zoltán és Hernádi Lajosné, valamint Cserna Gábor polgármester Fotó: Zsedrovits Enikő

Cserna Gábor polgármester a Bánki iskola tizenegyedikes osztályának testnevelés óráján történteket idézte fel, amikor az egyik diák életét társai mentették meg. Mint mondta, a megmentők, a hősök mellett nem szabad szó nélkül elmenni.

A polgármester valamennyi dunaújvárosi polgár nevében köszönetét fejezte ki mindkettőjüknek azért, amit tettek. Az önkormányzat és valamennyi dunaújvárosi nevében egy oklevéllel és egy tárgyjutalommal fejezte ki köszönetüket, hálájukat. Mindketten egy nagyértékű órát kaptak, emlékeztetve arra, hogy az időnek, a percnek, a pillanatnak óriási szerepe volt a történtekben. Arra, hogy azokban a kritikus percekben hogyan döntöttek, és hogyan fordult szerencséssé a tragikusnak induló helyzet. Földi Zoltánnak mindemellett százezer forint pénzjutalmat is átadott, akit tájékoztatott arról is, hogy miután a polgármester jogköre, hogy Életmentő Emlékéremre felterjesszen megfelelő indok alapján a Belügyminisztériumnál bárkit, ő élt a jogával, és Földi Zoltánt felterjesztette.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!