Hírek

2017.06.11. 18:05

Nyárköszöntő polgárőrnap Perkátán

Izgalmas napra ébredt szombaton Perkáta és a helyi polgárőr egyesület, mert az a megtiszteltetés érte, hogy 2017-ben megrendezhették a Fejér Megyei Polgárőr Napot.

Horváth Dóra

Az idén 18. alkalommal megrendezett esemény reggel fél 10-kor vette kezdetét a Győry- kastély parkjában, ahova szerte a megyéből érkeztek polgárőr egyesületek. A VIP-vendégeket lovas hintóval szállították a kastély kapujától a megnyitó helyszínére. A zászló behozatala szintén ünnepélyes keretek között történt: ifjú polgárőrök, perkátai, viseletbe öltözött lányok, fiatal perkátai lovasok és lovas polgárőrök kíséretében érkeztek a zászlók a helyükre.

Dr. Galambos Dénes, a rendezvény védnöke  köszöntötte a polgárőröket
Fotók: Horváth Dóra

A megnyitón elsőként Somogyi Balázs, Perkáta polgármestere köszöntötte a megjelent polgárőröket, hangsúlyozta, hogy nemcsak a helyi polgárőrségnek, hanem a nagyközségnek is megtiszteltetés, hogy ilyen nagyszabású rendezvénynek adhat otthont. Kiemelte még az önkormányzat és az egyesület pozitív kapcsolatát. Őt dr. Túrós András, az Országos Polgárőr Szövetség elnöke követte, aki értékelte a Fejér megyei szövetség 2016-os tevékenységét. Elmondásai szerint a Fejér megyeiek a szolgálat-teljesítési statisztika élén szerepelnek, kiemelkedően teljesítenek.

Dr. Galambos Dénes, a Fejér megyei 4-es számú választókerület országgyűlési képviselője, az esemény védnöke, és dr. Simon László, a Fejér Megyei Kormányhivatal vezetője, kormány megbízott, a megyei nap fővédnöke is méltatta a polgárőröket, a polgárőrök önként vállalt tevékenységét, amivel hozzájárulnak a közbiztonság javításához. Utána Fejér Megyei Rendőr-főkapitányságtól Vörös Ferenc rendőr ezredes, főkapitányhelyettes, rendészeti igazgató mondta el gondolatait, majd Cseh István, a Fejér Megyei Polgárőr Szövetség elnökének méltató szavai zárták a beszédek sorát, aki megköszönte mindenkinek a megyei nap szervezésében nyújtott segítségét, értékelte a szövetség 2016-os munkáját, s kiemelte a Perkátai Polgárőrség aktív tevékenységét.

Díjazások, ajándékozások következtek. Az Országos Polgárőr Szövetség elnöke, a Polgárőr Érdemkereszt Arany fokozatát ajándékozta a polgárőrségben végzett munkájáért és a rendezvény támogatásáért Somogyi Balázs polgármesternek, valamint a polgárőrségben végzett munkájáért Horváth Istvánnak, a Perkátai Polgárőrség elnökének, s szintén ez okból a Polgárőr Érdemkereszt Ezüst fokozatát kapta László Norbert, a Perkátai Polgárőrség titkára. A Fejér Megyei Polgárőr Szövetségben végzett kiemelkedő munkájáért Szent László Emlékplakettben részesült Horváth Dóra, a Perkátai Polgárőrség tagja, a Fejér Megyei Polgárőr Szövetség sajtóreferense.

László Norbert, a Perkátai Polgárőrség titkára (j) átveszi a Polgárőr Érdemkereszt Ezüst fokozata kitüntetést

Az ünnepség után kezdetét vette a színpadi programok sora Hosnyánszki Noémi és Kormos Balázs, a százhalombattai Forrás Néptáncegyüttes táncosainak csodás tánccsokrával. Őket a Nagyvenyimi Mazsorett Csoport pörgős, vidám produkciója követte, majd a perkátai kórus hangulatos, gitárkíséretes népdalfeldolgozásait hallgathatta meg a közönség, ebédidő alatt pedig zenés-énekes előadás keretein belül, jó ebédhez szólt a nóta. Egész nap gyermekprogramok, íjászkodási lehetőség állt mindenki rendelkezésére. Kun Barna és családja bemutatót tartott lovagi vívásból, majd a perkátai népművészeti foglalkozásra járó gyerekek néptáncműsora következett. A rendezvényt Maksa Zoltán humorista fergeteges előadása zárta.

A program 21 órától folytatódott: Perkáta Nagyközség önkormányzatának szervezésében a Zorall zenekar tartott tombolós koncertet a színpadon, majd a Dream Combination együttes fokozta a jó hangulatot. Az eseménydús nap egy retró diszkóval zárult, ahol mindenki táncolhatott egy nagyot.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!