Hírek

2017.08.14. 17:21

Polgárőrök országos lovas szintfelmérője volt Perkátán

Gyakorlati képzésen és szintfelmérő vizsgán vettek részt a Perkátára érkező lovas polgárőrök. Ló és lovasa egyaránt megküzdött a sikeres eredményekért.

Horváth Dóra

Augusztus 12-én polgárőr lovas járőrvezető I. gyakorlati képzésre és szintfelmérő vizsgára került sor Perkátán, az Országos Polgárőr Szövetség Lovas Tagozata és Horváth István, a Perkátai Polgárőrség elnöke, Fejér megyei lovas koordinátor szervezésével. Az eseményen nyolc lovas polgárőr jelent meg, őket Domoszlai Dániel nyugalmazott rendőr alezredes, rendőrségi tanácsos, a Magyar Köztársaság Nemzeti Lovas Díszegységének volt parancsnoka, lovas edző, valamint Nádai Nagy Péter, az OPSZ Lovas Tagozat lovasok és lovak kiképzéséért felelős elnökségi tagja, lovas tréner és versenybíró oktatta a nap folyamán. A programon Cseh István, a Fejér Megyei Polgárőr Szövetség elnöke és Horváth István, Fejér megyei lovas koordinátor köszöntötte a megjelent lovas polgárőröket, akik a rácalmási Szent György Polgárőr Egyesületet, valamint a Perkátai Polgárőrséget képviselték a szintfelmérőn.

A képzésen részt vett polgárőrök sikeresen teljesítettek a vizsgán is: balról Horváth Anna, Kajári Dániel, Noé Róbert, Domoszlai Dániel képző, Nádai Nagy Péter képző, Vagyóczki Fanni, Orbán Brigitta, Rác Roland, Horváth István, Albert István Fotó: HD

A képzés számos izgalmat tartogatott a lovas járőröknek. Lovardai feladatok, csapatmozgás gyakorlása, és különböző lovas alakzatok elsajátítása mind szerepelt a délelőtti gyakorlásban, amelynek végén egy akadálypályát állítottak fel számukra, amin kettesével kellett végigmenni. Délután a lovak tűréshatárát tették próbára, ahol különböző zajforrásokat ismertettek meg velük, valamint füstöt és buborékot is fújtak feléjük.

Domoszlai Dániel és Nádai Nagy Péter képzők elmondása alapján elégedettek voltak a megjelent polgárőrökkel, akiken látszott, hogy előzetesen készültek a képzésre, megfelelően felöltözve érkeztek a helyszínre és odafigyeltek a feladatokra.

- Nagy megtiszteltetés számomra, hogy befogadtak a polgárőrségbe, és itt lehetek a képzésen. Sok mindent tanultam, olyanokat láttam és hallottam, amiket eddig nem tudtam a lovakkal kapcsolatosan - nyilatkozott Vagyóczki Fanni, a Perkátai Polgárőrség ifjú polgárőre, lovas járőre.

A szintfelmérő vizsgára délután 3-kor került sor, ahol a délelőtt megismert pályán kellett jól teljesítenie minden járőrnek. Kettesével haladtak végig az akadályokon, egyszerre kellett figyelniük a lóra, járőrtársukra és saját magukra is. Ennek ellenére a lovas polgárőrök mind sikeres vizsgát tettek, így ők most már járőrvezető I-es szinten folytathatják tevékenységüket a polgárőrségben.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!