Hírek

2015.02.12. 15:45

Márciustól bezár három kis postahivatal

Dunaújváros - Március 2-tól nem lesz a Petőfi utcai, Vörösmarty utcai és a Barátság úti kisposta: máshová kell menni.

Pekarek János

A Társaság célja, hogy a postahelyeken magas színvonalon, kulturált, modern környezetben szolgálják ki munkatársaink az ügyfeleket. Ennek feltételei a nagyon alacsony forgalmat bonyolító posták esetében nem teremthetők meg - írja szerkesztőségünk kérdéseire adott válaszában a Magyar Posta szóvivője, Apáti-Tóth Kata.

Ahogyan egy tavaly őszi városi közgyűlés nyomán megírtuk: a posta három dunaújvárosi kis hivatal bezárását tervezi: a Petőfi utcai, a Vörösmarty utcait és a Barátság útit. Ez a környéken élőket hátrányosan érinti.

Kettő az érintett három postahivatalból: felül a Barátság úti, alul a Petőfi utcai kisposták. Mindkettő erősen a környék lakóinak szívéhez nőtt, csakúgy, mint a Vörösmarty utcai. Most ügyfélforgalmi okokból zárják be őket: kevesen vették igénybe itt a postai szolgáltatásokat

- A Dunaújvárosban működő posták forgalma az elmúlt időszakban jelentősen csökkent, ami sajnos ellehetetleníti a racionális működést - adja meg a magyarázatot a szóvivő. - Az ügyféligények visszaesése miatt szükségessé vált a kapacitásoknak az igénybevételhez igazítása, az erőforrások koncentrálása, az ügyfélforgalom frekventáltabb postahelyekre történő irányítása.

Ennek jegyében 2015. március 2-tól a dunaújvárosi 2-es, 4-es és 5-ös posta tevékenységét az alábbi posták látják el: Dózsa György út 3., Váci Mihály utca 1., Béke körút 3., illetve (kizárólag okmányirodai ügyintézéshez kapcsolódó szolgáltatásokkal) Október 23. tér 1. - írja a posta szóvivője. - Az átirányítás során figyelembe vettük, hogy Dunaújváros 2-es, 4-es és 5-ös postái a városban igénybe vett szolgáltatásoknak naponta átlagosan csupán 4-8 százalékát bonyolítja szolgáltatóhelyenként, ami nagyon alacsony. Ezen postákhoz a legközelebbi posták gyalogosan 10-20 perc alatt elérhetők, amit 65 év felett ingyenesen vehetnek igénybe a lakosok. A városban dolgozó postai létszámot a működés racionalizálása minimálisan érinti: 4-5 fővel csökkenhet a több mint 100 fő postai alkalmazott létszáma.

Dunaújváros 7 darab postahelyén jelenleg 37 kiépített ügyfélkapcsolati munkahely van. A kihasználtság alapján azonban csak 21 munkahelyen veszik igénybe a szolgáltatásokat az ügyfelek. A rendelkezésre álló kapacitások több mint 40 százaléka tehát kihasználatlan. A postahelyek integrációját követően a postai szolgáltatásokat a továbbiakban ellátó posták a mostaninál több ügyfélkapcsolati munkahellyel állnak majd az ügyfelek rendelkezésére. Mindemellett a hosszabb nyitvatartási idővel, magasabb ügyfélkomfortot és szélesebb szolgáltatási portfóliót biztosító postákhoz koncentrálódik a forgalom, ezáltal az ügyfélkiszolgálás szintje emelkedik.

A Magyar Posta Zrt. törekszik arra, hogy a klasszikus postai szolgáltatások iránti igény csökkenését új szolgáltatások bevezetésével kompenzálja. Az elmúlt években éppen ezért a számlázási, mérőóra leolvasási, ügyfélszolgálati tevékenység jelentős hazai szereplőjévé vált. Ezen tevékenységi kör hamarosan tovább bővül az Első Nemzeti Közműszolgáltató Zrt. ügyfélszolgálati tevékenységét a posta látja el. Dunaújvárosban ez a 8-as postán lesz.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!