Hírek

2017.08.07. 19:57

Pótfelvételi: hétfő éjfélig lehetett jelentkezni a felsőoktatási intézménybe!

Lejárt a felsőoktatási intézmények pótfelvételi időszaka, az űrlapok kitöltésére augusztus 7-én, azaz tegnap éjfélig volt lehetőség, azokat ugyanezen időpontig lehetett hitelesíteni.

DH-információ

A pótfelvételi során szinte kizárólag önköltséges képzések indultak. Fontos kiemelni, hogy a pótfelvételiben meghirdetett szakok esetében a ponthatárok nem lehetnek alacsonyabbak a július 26-án meghatározottnál, ha a szakot korábban az általános eljárásban is meghirdették, illetve a jogszabályi minimumnál - alapképzésen és osztatlan mesterképzésen 280, felsőoktatási szakképzésen 240, mesterképzésen 50 pont -, amennyiben a képzést az általános eljárásban nem hirdették meg.

A ponthatárokat előreláthatólag augusztus 25-én hirdetik ki, ekkor dől el, ki került be az általa megjelölt képzésre. A felvettek a felvételi határozatot és a beiratkozással kapcsolatos tudnivalókat a ponthatárok kihirdetését követően a felsőoktatási intézménytől kapják meg szeptember első napjaiban.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!