Hírek

2016.12.03. 16:32

Profiké a legjobb kolbász

Dunaújváros - Az idei kolbászfesztivál az adventi forgatag egyik programpontja volt.

Pekarek János

Nem is a legrosszabb, sőt!

A Városháza téren nyílt meg szombaton délután egy órakor az idei Pentelei Kolbászfesztivál. Cserna Gábor polgármester beszédében hangsúlyozta: mihelyt felújítják a faluban a kúriát (ami sokáig a malomnak adott otthont), a fesztivál visszakerül hagyományos helyszínére, Pentele központjába, a kúriába. Az adventi forgatag pedig januártól újévköszöntő néven folytatódik.

A kolbászfesztiválnak a bíróság épülete mellett felállított sátor adott helyet. Itt volt a hagyományos, ingyenes pentelei disznótoros kóstolás is (négyszáz adag fogyott el).

A kolbászkészítő és -sütő versenyen öttagú zsűri működött: Grábits Gábor, Farkas Lajos, Szabó Zsolt, Budavári Árpád és Farkas Attila. Az első helyet az Alibi pizzéria csapata nyerte el. Második az Art Műhely, harmadik a csantavéri küldöttség csapata lett. Kiadtak három különdíjat is: az egyik "ezüstfokozatú különdíj" a Béláék csapaté, a másik ilyen a Pentelei bölléreké lett, az arany különdíjat a DPASE csapata kapta.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!