Hírek

2016.05.25. 13:01

Kihívásnapi rendezvényt tartottak a Kincskereső óvodában

Dunaújváros - Ismét elfogadták a kihívást a dunaújvárosi Kincskereső óvodában szerdán, a Kihívás Napján. Idén is a régi víztorony tövében, a parkolóban mozgatták át magukat.

Balla Tibor

A Kihívás Napja 1982-ben indult Kanadából, ahol két szomszédos város egy egésznapos verseny keretében döntötte el, melyikük a sportosabb. Ennek eldöntéséhez folyamatosan számolták, hányan végeznek aktív testmozgást legalább 15 percen keresztül.

A Kincskereső óvoda számára egy ilyen esemény nem jelent kihívást, miután mottójuk a Mozgás és mese, tehát a három vegyes csoport ovisai alapvetően edzettek. Így aztán már vagy másfél évtizede minden esztendőben részt vesznek a kihívásnapi programban, május utolsó szerdáján, közel a gyermeknaphoz. Mivel sok a sportoló szülő is, nem csoda hát, hogy a kicsik nem egyedül rótták a köröket a parkolóban. A futás után csoportos sportjátékokkal szórakoztatták magukat.

Hagyomány az is, hogy valami kulturális programot is szerveznek a kicsiknek. Idén Pomázi Zoltán zenélt nekik. Délután pedig zúgtak a szirénák, rendőrmotor, mentőautó, rendőrautó látogatta meg őket.

Magától értetődően nem csak az apróságok mozogtak negyedórán keresztül, velük tartottak az óvónők és a szülők is

 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!