Hírek

2014.12.22. 17:35

Rácalmásiak karácsonya - Színvonalas műsor, sztárok, disznótoros és jó társaság

Egy programokkal teli, igazán jó hangulatú napot tölthetett el az, aki ellátogatott szombat délután Rácalmáson a Jankovich-kúriába.

Zsedrovits Enikő

Kora délután kezdődött és egészen estig eltartott a most már hagyománynak mondható Rácalmásiak karácsonya elnevezésű rendezvény.

A nagy sátorban a színpadon a műsor délután kettőkor a Rácalmási Manóvár Óvoda és Bölcsőde karácsonyi előadásával kezdődött, a piciket a Jankovich Miklós Általános Iskola és Alapfokú Művészetoktatási Intézmény és a Violin magán zeneiskola közös produkciója követte.

A gyerekek előadása után a Napsugár Asszonykórus gyönyörű karácsonyi dalait hallgathattuk meg, majd a Katáng zenekar gyermekműsora szórakoztatta a kúriába lelátogató családokat, s eközben az udvaron a Rushing Water quartett fiatal tagjainak acapella énekei csaltak szívünkbe szeretetet.

Idén is meglepetést szereztek az önkormányzat intézményeinek dolgozói, akik a Napsugár Asszonykórussal és a gyerekekkel közös énekkel köszöntötték a rácalmásiakat, majd Schrick István polgármester mondott ünnepi beszédet.

A programnak még korántsem volt vége, ugyanis Horgas Eszter koncertje előtt az Aranyudvar zenekar Mikulása és a Mandala osztott szaloncukrot a sátorban lévőknek.

A fuvolaművésznő fantasztikus koncertje után a kúria díszudvarában a betlehemes játék teremtett igazán karácsonyi hangulatot, amelyet a rendezvény záró eseménye, Zséda koncertje követett. Kísérő programkén a szülők a művelődési ház képzőművészeti szakkörének festményeit nézték meg, a gyermekeknek pedig egész délután lehetőségük volt a játszóházban mézeskalácsot díszíteni, karácsonyi díszeket készíteni, agyagozni és korongozni.

Aki nem csak a nagysátor programjaira volt kíváncsi, azt az udvaron vásári forgatag és büfé várta. A városban működő civil szervezetek disznótorost, sült halat, süteményt, forral bort és teát kínáltak a város lakóinak.

Külön öröm, hogy a délután folyamán a kúriában megnyílt az Almavirág Ajándékbolt, ahol ezentúl Rácalmással kapcsolatos emléktárgyakat vásárolhatunk.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!