Hírek

2016.03.31. 15:40

Ragyogj Kékben Újváros!

Dunaújváros - Önkormányzati pályázaton nyert összegből szemléletformáló minifesztivált szervez az autizmus jegyében a Jószolgálati Otthon Közalapítvány az Autizmus Világnapján április 2-án szombaton.

Balla Tibor

Ugyanolyanok vagyunk, mint ti, csak nincs elég eszközünk kifejezni. - így szól a 10. Autism-Europe Kongress/Asperger találkozó üzenete Európának. A Ragyogj Kékben! felszólítás az Autisták Országos Szövetségének figyelem felhívása az Autizmus Világnapjára. Ilyenkor az országban számos rendezvényt szerveznek. Ehhez a mozgalomhoz csatlakozott a Kecskés Rózsa vezette intézmény.

Céljuk egy olyan kulturális program megrendezése volt, amely segíti az autizmussal élő emberek társadalmi befogadását, és lehetőséget teremt számukra Dunaújváros kulturális életébe való bekapcsolódásra, a Jószolgálati Otthon Közalapítvány tevékenységeinek és szakmai munkájának megismerésére. Két helyszínen alakítják programjaikat: szombat délelőtt fél tízkor a Dunaújvárosi Egyetem A épületében szakmai kerekasztal beszélgetést szerveztek egy, az autisták életképeiből válogatott fotókiállítással egybekötve, amelyet a Parafónia zenekar nyit meg és a Jószoli Zenekar zár.

Végül átsétálnak a Városháza térre, ahol programokkal várnak minden városlakót. Cserna Gábor polgármesteri köszöntője után pörögnek a délutáni zenei produkciók zumbával, élőképpel, fényfestéssel. Fellép a Kék Hangok Autista Kórus, a Sándor Frigyes AMI, Veres-Kovács Petra, a Slam poetry, a POK kórusa, a Pentele Ska Klub, Horváth Jankó és a Digital, végül egy meglepetés vendég.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!