Hírek

2013.06.23. 16:13

Rajzok az égbolton

Ha egy repülő alacsonyabban száll el a nézők előtt, mint amikor felszállt (a behúzott futóművek miatt), akkor tudhatjuk: nagymestert látunk! Ilyen négy is volt a baracs-kisapostagi repülőnapon...

Pekarek János

Ez még csak a második volt a baracs-kisapostagi repülőnapok sorában – de ha így megy tovább, ez a két kisközség lepipálja az egyre nagyobb hírű kecskeméti repülőnapot is! Mást ne mondjak, szombaton délután olyan repülőműsort láthatott az életveszélyes hőséggel dacoló közönség, ami a világ bármely bemutatóján megállná a helyét!

 


Négy magyar műrepülő világbajnok mutatta meg, mi mindent lehet csinálni „egy darab vassal” a levegőben. Besenyei Péter, Veres Zoltán, Nádas Tamás és Talabos Gábor bebizonyította, hogy nagyon sok mindent, látszólag lehetetlen dolgokat is. A megszámlálhatatlan szimpla és palástorsó, looping előre, hátra, sőt traverzális (a szárny irányába történő) repülés még a szakértőket is lenyűgözte.

Akárcsak a jó öreg Kamov KA-26-os helikopter bemutató repülése: az is vetekedett a műrepülők programjával. Még a magyar kisüzemben készült Apolló Fox könnyű kisrepülőgépek kötelékezése is bővelkedett a látványos elemekben – pedig azokat nem erre találták ki. De a kísérő műsor: a környék szinte összes népitánc és moderntánc együttesének fellépése is rendkívül színvonalas volt. Miként a veteránautók és motorok bemutatkozása, és a kirakodóvásár is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!