Hírek

2015.01.25. 19:10

Az országos rendezvényen részt vett a Dunaújvárosi Főiskola is

Tizenötödik alkalommal megrendezett Educatio Nemzetközi Oktatási Szakkiállításon szinte valamennyi hazai felsőoktatási intézmény képviseltette magát, közöttük a Dunaújvárosi Főiskola is.

A január 22. és 24. közötti eseménynek idén a budapesti SYMA Rendezvény és Kongresszusi Központ adott otthont, ahová közel harminc ezren látogattak el.

Petrik Anett a Dunaújvárosi Főiskola kommunikációs központjának vezetője elmondta, hogy az országos rendezvényen presztizst jelent részt venni és képviselni az intézményt. Fontos az, hogy az érdeklődő hallgatók a helyszínen személyes is kapcsolatba kerülhessenek az iskola hallgatóival, képviselőivel, így első kézből informálódhassanak a főiskolai képzésekről.

A reggeli óráktól kezdve várták az érdeklődő hallgatókat, osztályfőnököket, szülőket a kiállítás szervezői, hogy közelebb kerülhessenek, megismerjék a képzést kínáló intézményeket, diákokat, tanárokat. Első kézből kaphatott mindenki tájékoztatást a kollégiumi elhelyezésről, felvételi lehetőségekről, ösztöndíjakról, és az aktuális ponthatárokról. Az itthoni felsőoktatási intézményeken túl a külföldi egyetemek képviselői is szép számmal megtalálhatóak voltak idén is, csakúgy, mint a nyelviskolák, hazai cégek, szakképző intézmények.

A színpadon mindhárom napon előadások követték egymást, ahol bővebben bemutatkozhatott egy-egy intézmény. A látványos díszletek és interaktív bemutatók kavalkádjában bárki megtalálhatta a számára érdekes, hasznos, vagy épp elgondolkodtató információkat.

Lehetőség volt az információcserén túl autóba ülni, virtuális játékot játszani, kígyót simogatni, vagy éppenséggel sminkeltetni.

Ilyenkor egymásra találnak az egyetemisták, a főiskolások is, és a képzési tájékoztatók mellett lehetőség adódik arra, hogy az ügyes-bajos dolgokról is eszmét cserélhessenek.




Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!