Hírek

2016.06.01. 18:35

Rangos tanulmányi seregszemle előtt - Országos versenynek ad otthont a Móra iskola

Dunaújváros - Országos Komplex Tanulmányi Versenyt rendez pénteken és szombaton a tanulásban akadályozott tanulók számára a Móra Ferenc Általános Iskola. Hangoló.

Szabó Szabolcs

A rangos országos seregszemle részletiről korábban Alpekné Major Valéria igazgató beszélt lapunknak:

- Büszkeség számunkra, hogy az oktatási hivatal felkérésére, a dunaújvárosi Móra Ferenc Általános Iskola és az EGYMI rendezheti meg az idei Országos Komplex Tanulmányi Versenyt, amelyen 25 csapat 100 diákja vehet majd részt. A seregszemle előkészületi munkái már tavaly májusban elkezdődtek, hiszen iskolánkra és szakembereinkre hárult a feladat, hogy kidolgozzák előbb a megyei, majd az országos verseny feladatait. A mi intézményünkben összesen 33 gyógypedagógus, valamint 13 gyógypedagógiai asszisztens dolgozik, így örömmel fogadtuk, hogy több sárbogárdi és székesfehérvári, valamint már nyugdíjban lévő kollégánk is csatlakozott a munkánkhoz. Emellett a középiskolai közösségi szolgálat keretében 19 diák segíti majd a rendezvény lebonyolítását június 3-án és 4-én.

Alpekné Major Valéria, a Móra iskola igazgatója. Fotó: Zs. E.

Az igazgatónő a versenyprogramról is szólt:

- A négytagú csapatok hat tantárgyban mérkőznek majd, ebből egy, a magyar nyelv egyéni versenyként szerepel majd a feladványok között.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!