Reformátusok Nagyvenyimen

2017. május 23., 08:30 szerző: Pekarek János fotós: Zsedrovits Enikő
komment
NAGYVENYIM Műsorral, kiállítással és otthonos beszélgetéssel mutatkozott be a nagyvenyimieknek a helyi reformátusok közössége.
hirdetes_kapcsolo: 1
data['nincs_banner']: 0
G->reklam_mentes: 0

„Áldás, békesség!” - üdvözölte a résztvvőket a hagyományos református köszöntéssel a nagyvenyimi Palágyi József Könyvtárban hétfőn délután Böttger Antal református lelkész. Abból az alkalomból, hogy bemutatkozott a községben élő reformátusok „kicsiny, de életképes közössége”, s még egy kiállítással is gazdagította a helyiek mindennapjait. Kiállítással - és műsorral: a Dunaújvárosi Vegyeskar tagjaiból alakult kórus adott rövid koncertet, majd Gyurkity Katalin, a dunaújvárosi Kálvin János Általános Iskola, Gimnázium és Szakközépiskola igazgatója olvasta fel Reményik Sándor: Kegyelem című versét.

A Palágyi József Könyvtárban mutatkoztak be a nagyvenyimi reformátusok Fotó: Zsedrovits Enikő

A kiállításon a református egyház címeres zászlaját láthatja először az érdeklődő közönség, majd az egyház helyi híveinek hétköznapjaiból vett fotó-életképek következnek. Egyedi érdekesség, hogy a közönség szemügyre veheti Budai Árpád nagyvenyimi fajáték-készítő és fafaragó háromdimenziós bibliai életképeit is, a többi között az Édenkertről, az özönvízről, a frigyládáról. De bemutatják az ötszáz esztendős hazai reformáció egyik kincsének, a Károli-féle Biblia-fordításnak egy reprint, azaz hasonmás kiadását is, amely 1990-ből származik.

- Idén ötszáz éves a reformáció: vajon lesz-e még ötszáz évünk? Lesz-e ötszáz év múlva református Nagyvenyimen? - tette fel a költői kérdést a lelkész, és meg is válaszolta ő maga: - Ha lesz még akkor Nagyvenyim, akkor biztosan lesz református is!

 

 

Pekarek János

2017. május 23., 08:30 szerző: Pekarek János fotós: Zsedrovits Enikő

Hozzászólások

Részletes műsor

loader image

Műsorok betöltése...