Hírek

2015.10.29. 15:38

Horváth István 60 felett is elmondhatja magáról, hogy még soha nem volt beteg

Dunaújváros - Az ősz és a hűvösebb idő beköszöntével még több időt kell fordítanunk egészségünk és főként, testünk karbantartására. Horváth Istvánnal, dunaújvárosi edzőtermek alapítójával és tulajdonosával beszélgettünk arról, hogy neki mi is jelent a sport.

Braun Dorottya

A dunaújvárosi születésű sikeres vállalkozó elmondása szerint élete folyamán mindig szoros kapcsolatban állt a sporttal. Egész fiatalkorától kezdve családjában is fontos szerepet játszott a rendszeres mozgás, ugyanis húga is kiváló kajakos volt. István már fiatalként több sportágban is kimagasló eredményeket ért el, úttörőként futóversenyeket nyert, később a kohásznál a birkózásban és a kajakozásban is jeleskedett. Ezután a vasműnél önkéntes tűzoltó volt, majd különböző szertornákon is sikereket ért el.

Minden reggel kétórás edzéssel kezd, csak ezután indul el a napja
Fotó: Hankusz Kálmán

Évekkel később egyik barátja alapított egy konditermet, ekkor ismerkedett meg a súlyzózással, valamint az edzőtermekben való mindennapos edzéssel. Innen indult aztán István későbbi nagy ötlete, hogy megalapítsa első edzőtermét Dunaújvárosban, amely a megnyitása óta töretlenül fogadja vendégeit.

István fia elé is már kisgyermekkorától kezdve ezt a sportos életmódot állította példaként. Nagyon büszke rá, hogy sikerült tovább örökítenie életszemléletét azzal, hogy már egészen kicsi korától minden alkalommal elvitte magával kisfiát az edzőterembe és nem csak edzésre ösztönözte, hanem hogy jelenlétével segítse az ő edzésben való munkáját is. Azóta ifj. Horváth István, Stefi már felnőtt emberként is követi édesapja példáját és a mindennapos sport, a mozgás és az egészséges táplálkozás már az élete részévé vált.

Manapság kifejezetten divatos,ha az ember edzőterembe jár, hiszen a média is folyamatosan azt közvetíti, hogy mennyire fontos is a mozgás. Az emberek rájöttek arra, hogy a mindennapos edzéssel tovább élhetnek, fittebbek és egészségesebbek lehetnek. Ráadásul a rendszeres mozgás nem csak a testet, hanem elmét is frissen tartja. István elmesélte, hogy fiatalkorában a tanulásban, a koncentrációban, sőt még olykor egy kudarc feldolgozásában is rengeteget segített neki a rendszeres mozgás és a sport.

István a mai napig minden reggelét a konditeremben indítja, majd a kétórás edzést követően kezdi csak el aznapi teendőit. A sportnak köszönheti, hogy élete eddigi hatvannégy évében még soha nem volt beteg.



 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!