Rekordkísérlet: a rendőrkapitányság négytagú csapata is vállalt egy órát

2017. május 18., 17:00 szerző: Balla Tibor fotós: Zsedrovits Enikő
komment
Dunaújváros - A szerdai napon egy órán keresztül a Dunaújvárosi Rendőrkapitányság csapata tartotta életben az ambu babát a rekordkísérlet során.
hirdetes_kapcsolo: 1
data['nincs_banner']: 0
G->reklam_mentes: 0

Kedd délután óta egyfolytában zajlik az újraélesztési rekordkísérlet a Dózsa mozi aulájában. Szerdán délután az ESZI munkatársai, orvosok, a Városvédők Újtelepért Egyesület tagjai segítettek a baba életfunkcióit fenntartani. Jó volt látni, hogy nem csak a városiaknak fontos ez a rekordkísérlet, érkeztek csapatok Kulcsról, sőt Dunaföldvárról is. Egy héten belül várhatóan Perkáta, Mór és Dunavecse csapatai is besegítenek majd. Csütörtökön délelőtt a Dunaújvárosi Szakképzési Centrum csapata után a Rudas és a Bánki iskola tartotta a frontot.

Suszter Tamás rendőr alezredes, rendőrkapitány még nem került olyan helyzetbe, hogy alkalmaznia kellett volna a megtanult és gyakorolt technikát. Pedig már nem ma volt, amikor megtanulta, hiszen tizennégy évesen, amikor legelőször jogosítványt szerzett, akkor tanulta meg az újraélesztést. Mindemellett úgy gondolja, ez egy jó gyakorlat, valóban el lehet sajátítani a technikáját, valós gyakorlati tapasztalatokat lehet szerezni. Ezért fontos, hogy részt vegyen benne, és fontosnak tartja, hogy minél többen eljöjjenek, hogy legalább készségszinten elsajátítsák a módszert, a szabályokat. Mert amit itt gyakorolnak, azt már nem fogják elfelejteni. Nem fog pánikba esni éles helyzetben, csak odaguggol, és csinálja.


Suszter Tamás alezredes, rendőrkapitány 	Fotó: Zs. E.

Németh Miklós alezredes, a Közlekedésrendészeti Osztály vezetője kevésbé megterhelőnek tartja az újraélesztést, mint gondolta volna, de mint mondta, az óra végére már gyöngyözött a homloka. Véleménye szerint, ha ezt éles helyzetben kell elvégezni, az elsősorban nem fizikálisan megterhelő, hanem mentálisan. Ő nem olyan szerencsés, mint a kapitány, már volt olyan élethelyzetben, amikor sok évvel ezelőtt az volt a probléma, hogy nem tudta a technikát. Bár kiderült, nem az újraélesztésen múlt a hölgy élete, mégis nagyon zavarta. Ezért volt fontos számára, hogy eljöjjön.


Németh Miklós közlekedésrendészeti osztályvezető

 

 

A rekordkísérletről szóló beszámolóinkat itt találja:

Folyamatosan váltják egymást a csapatok az újraélesztési rekordkísérletnél a moziban

Tizenegy nap, több mint száz csapat - Ismét újraélesztési rekordkísérlet Dunaújvárosban!

 

A rekordkísérlet korábbi napjainak fotósorozatai:

 

 

Balla Tibor

2017. május 18., 17:00 szerző: Balla Tibor fotós: Zsedrovits Enikő

Hozzászólások

Részletes műsor

loader image

Műsorok betöltése...