Hírek

2015.08.21. 12:35

Rekordkísérlet jövő szombaton: újraélesztés kétszáz babával

Dunaújváros - Benépesül a Dózsa Mozi előtti augusztus 29-én, a dunaújvárosi újraélesztési Ginness-rekord első évfordulóján.

Körmendi Erzsébet

Tavaly augusztusban széleskörű társadalmi összefogás keretében kétszáz órán át végezték az alapszintű újraélesztést a Dózsa mozinál. Ezzel Dunaújváros megdöntötte a korábbi magyar csúcsot. Ahhoz, hogy a kísérlet világrekorddá váljon háromszázhatvanöt napnak kell eltelnie, amely már nincs is olyan messze. Az augusztus 29-ei egyéves évfordulóra újabb próbatétellel készülnek a szervezők: ezúttal kétszáz babával végzik majd egy órán át folyamatosan az újraélesztést, az előzetes számítások szerint 800 önkéntessel.

Egy újabb csúcs felállításával lehetne legjobban megünnepelni a Guinness rekordot! Gyakorlatilag ambu babával és újraélesztővel lesz tele a Dózsa mozi előtti tér augusztus 29-én.

A korábbi rekordtartó, Szombathely városa is segítőként csatlakozott a dunaújvárosiak kezdeményezéséhez. Támogatja a programot Dunaújváros, Székesfehérvár, Paks, Dunaföldvár, Rácalmás, Adony, Szabadegyháza, Kisapostag, Daruszentmiklós, Nagykarácsony, Kulcs, Cece, Előszállás, Besnyő, Harta, Uszód és Fadd is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!