Hírek

2014.05.22. 18:10

Szakápolók döntője a Szent Pantaleon Kórházban

Csütörtökön Szent Pantaleon Kórház adott otthont a Magyar Egészségügyi Szakdolgozói Kamara megyei versenyének.

Szabó Szabolcs

Az egészségügyi szakápolók megyei versengéségnek döntőjét kórházunk auditóriumában bonyolították le itt dőlt el, hogy a hat csapatból melyik mehet az ősszel rendezett országos nagydöntőre.

Székesfehérvárról nagy izgalommal és népes szurkoló táborral érkezett a három egyenként 4-4 főből álló csapat. Az AranyÁSO lányok a sürgősségi osztályt, a Reanim az intenzív osztályt míg az XXL az infektológiai osztályt képviselte. Dunaújvárosból az ESZI-DANCE csapat jött a szociális intézményből, Parvus Nucleus a helyi kórház szülészet nőgyógyászati osztályát míg a Sebzők csapata az általános sebészetet képviselte a megyei döntőben. A versenyt a csapatok bemutatkozással kezdték, amit a zsűri máris pontozott, majd latin szókeresővel, betűrejtvénnyel, közmondásokkal, activityvel, puzzle-vel és különböző szakmai villámkérdésekkel folytatták.

Az igen magas szakmai színvonalú és remek hangulatban zajló megyei döntőt végül a székesfehérvári intenzív osztály REANIM csapata nyerte meg, összesen két ponttal megelőzve a dunaújvárosi szülészet-nőgyógyászati osztály ápolóit, harmadik helyen a székesfehérvári kórház infektológiai osztályának XXXL -es csapata végzett.

Az őszi seregszemlén tehát a Reanim csapat képviseli Fejér megyét a MESZK által szervezett országos szakmai versenyen.

A dunaújvárosi Szent Pantaleon Kórház most először látta vendégül a rangos szakmai versenyt.




Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!