Hírek

2014.04.27. 18:05

Különdíjas lett a Mészáros Melinda vezette zenekar

Három napon át városunk vendége volt a VIII. Országos Zeneiskolai Zenekari Verseny.

Szabó Szabolcs

Remek „hazai” sikerrel zárult a Dunaújvárosi Főiskola Sportcsarnokában rendezett VIII. Országos Zeneiskolai Zenekari Verseny.

A Sándor Frigyes Zeneiskola harmonika zenekara az egyéb hangszeres együttesek kategóriájában a kitüntető második helyet szerezte meg, valamint kiváló előadásáért a neves szakmai zsűri különdíjjal is jutalmazta a nemzetközi színtéren is már számos alkalommal bizonyító zenekart, amelyet Mészáros Melinda, harmonikaművész, a zeneiskola tanára készített fel a hétvégi megmérettetésre.

A zenekari verseny pénteken délelőtt kezdődött a helyi főiskola sportcsarnokában, e napon négy, majd szombaton a további öt kategória fellépőit hallgatta meg az ítészbizottság.

Vasárnap délelőtt az elismerések és a díjak átadásával, valamint a nagydíjversennyel zárult a közel 1300 résztvevőt megmozgató kulturális szemle

A VIII. Országos Zeneiskolai Zenekari Verseny zárultával Moravecz Attilát, a verseny házigazdájaként tevékenykedő Sándor Frigyes Zeneiskola igazgatóját kértük, értékelje az elmúlt három napot:

– Összességében egy remek hangulatú és nívós versengésnek lehettünk házigazdái. Munkatársaimmal igyekeztünk azon, hogy minden résztvevő jól érezze magát itt nálunk Dunaújvárosban és megpróbáltuk a versenyt is közelebb hozni a városhoz és annak zeneszerető közönségének. Itt érdemes megjegyezni, hogy városunkban talán még soha nem volt ilyen rangos országos seregszemle és a kilátogató közönség nem csak komolyzenei darabokat hallhatott, hanem a fellépők jóvoltából számos, úgymond könnyedebb, ám mégis kiváló produkció volt műsoron. A rendezvény nagydíját a debreceni Kodály Zoltán Zeneművészeti Szakközépiskola fúvószenekara kapta, ám rendezőként is nagyon büszkék vagyunk a Mészáros Melinda vezette harmonika együttesünkre, amely különdíjas lett _ fogalmazott az intézmény igazgatója.

– Szeptember óta dolgozunk együtt a diákokkal, a harmonika zenekar tagjaival Szabó István Anna Frank című darabjával. Nagyon sok munkák van benne, és örömmel tölt el minket, hogy egy ilyen rangos országos versenyen is sikerült jól szerepelnünk – tette hozzá Mészáros Melinda, a zenekar vezetője. A zenekar tagjai: Kovács Renáta, Mészáros Emma, Szmodics Levente, Farkas Krisztina, Hajdu Petra, Orgovány Zoltán, Kiss Péter, Horváth Ákos, Zimmler Gábor, Csuka Marcell, Juhász Nikolett.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!