Hírek

2013.02.18. 19:23

Remek írások érkeztek a DH és a Bartók felhívására

A zsűri döntésével tegnap délután zárult le a DH és a Bartók színház januárban meghirdetett közös pályázata, amelyben középiskolás diákoktól kértünk írásokat a teátrum bemutatójához.

Szabó Szabolcs

Meglepett közönség. A Bartók a színházon kívül is adott ízelítőt korábbi zenés komédiájából. Képünkön (b-j) Gasparik Gábor, Móri Csaba, Polgár Lilla és Lapis Erika énekel a Campus Étteremben

Véget ért a Dunaújvárosi Hírlap és  a Bartók Kamaraszínház közös, középiskolás diákok számára kiírt pályázata, a Tudósító kerestetik.

A tanulók a  színház Sirály  Csehov árnyékában  című darabjához kapcsolódóan írhattak újságcikkeket, négy megadott témakörben. A felhívásra remek pályamunkák érkeztek, a diákok a tárca, a riport és az interjú műfajában is feldolgozták a Csehov darabjából kiragadott konfliktusokat, történéseket. A zsűri hosszas, vitákat terhel mérlegelés után hozta döntését, a képzeletbeli dobogó első három helyére, három tehetséges ifjú hölgy futott be. A pontos végeredményről Szabó Rita, a Bartók munkatársa tájékoztatta lapunkat hétfőn délután. Első helyre futott be Sztupa Melitta Boglárka, a pusztaszabolcsi Szabolcs Vezér Gimnázium tizenkettedik osztályos tanulójának Botrány! Végleg elhagytak. címmel írt munkája. Második lett Göbölös Virág Anna, a dunaújvárosi  Széchenyi István Gimnázium tizedikes diájának  Hova tűnt a fiatal író? címmel írt pályamunkája. A harmadik helyet pedig a Bánki Donát gimnázium és Szakközépiskola tizedikes tanulója, Mezei Nikolett lett, a  Válságban az álompár kapcsolata? címet viselő remekével. A beérkezett pályamunkákat lapunk, szerdánként megjelenő SÉTA-tér című  tematikus mellékletoldalán  közöljük a jövő héttől kezdődően.  

Kabaréra készül a két társulat A Kabaré a musical -irodalom talán legnagyobb klasszikusa, nem véletlen, hogy szinte egész Európában folyamatosan játsszák. A népszerű darab próbái a múlt héten kezdődtek a Bartók színházban. A korábbi zenés előadásokhoz hasonlóan a Kabarét is közösen mutatja be a ház prózai tagozata és a táncszínház művészei. A darabot március 22-én mutatják be Király Király Attila rendezésében, Lapis Erika, és a két vendégművész Hernádi Judit és  Jászberényi Gábor főszereplésével.További szereplők: Tőkés Nikoletta, Polgár Lilla, Gasparik Gábor, Kiss Attila, Csadi Zoltán, Farkas Erik. A Kabaré zenei vezetője Gulyás Levente.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!