Hírek

2013.04.03. 12:50

Remekelő dunaújvárosi lakatos tanulók

Márciusban, Kecskeméten rendezték meg az Szakma Kiváló Tanulója Verseny döntőjét, a karosszérialakatos szakképesítésben. Dunaújvárost 2 diák képviselte.

Szabó Szabolcs

Országos tanulmányi sikerekről tájékoztatta lapunkat Fábos Zsolt, a Dunaferr Szakközép- és Szakiskola munkatársa. A Nemzeti Fejlesztési Minisztérium által meghirdetett, a Nemzeti Munkaügyi Hivatal szervezésében március 27-29. között Kecskeméten rendezték meg az Szakma Kiváló Tanulója Verseny döntőjét, a karosszérialakatos szakképesítésben.

Bognár Tamás, Molnár Gábor tanár, Rácz Richárd József  - a kecskeméti országos versenyen remekelő csapat

Az országos döntő tíz fős mezőnyében a Dunaferr iskolát két diák is képviselte. Mindketten remekül szerepeltek az országos seregszemlén: Bognár Tamás a 4. helyen, míg Rácz Richárd József a 7. helyen végzett, felkészítő tanáruk Molnár Gábor volt. Az ünnepélyes eredményhirdetésen nem csak az okleveleket vehették át a diákok, hanem a szakmai vizsga alóli mentességről szóló igazolást is.

A dunaferres diákok hasonló sikereket érhetnek el a következő napokban, ezúttal már hazai pályán. Ugyanis, a Dunaferr iskola ad otthont a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara hegesztő szakmában szervezett Szakma Kiváló Tanulója Verseny országos döntőjének, amely csütörtökön reggel kezdődik a Vasmű téri iskolában. A nyolc fős mezőnyben két dunaújvárosi diák képviseli a házigazdákat, Szekulya Zoltán és Keresztúri Jenő.

Rangos tanulmányi versenynek ad otthon csütörtökön és pénteken a Bánki középiskola is, a CAD-CAM informatikus Országos Tanulmányi Verseny programját ezúttal is szakmai előadások egészítik ki. A legjobb ifjú informatikusokat ünnepélyes eredményhirdetésen köszöntik pénteken tizenegy órától az intézményben.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!