Hírek

2016.12.18. 17:45

Rendbe hoznák az orvosi rendelőt

Dunaújváros - Méricskéltek, fotóztak, mérlegeltek önkéntesek pénteken a 11. számú, Alkotás utcai rendelőben. Önerőből fel szeretnék újítani.

Balla Tibor

A maroknyi csapat, amelynek tagjai a körzetet ellátó orvossal, dr. Tükör Gyulával egyeztettek, egy közösségi oldal egy csoportjának, a Dunaújváros önkénteseinek a lelkes tagjaiból állt. Tulajdonképpen a csoport is a rendelő kapcsán alakult, amikor Juhász Szilvia, a csapat motorja meglátott egy fényképet arról, milyen állapotban van a gyermekorvosi rendelő. Úgy gondolta, tenni kell valamit, nem hagyhatják, hogy ez az állapot fennmaradjon. Pillanatok alatt segítő partnerekre talált, akik úgy érezték, tudnak tenni az ügy érdekében.

Az ötletgazda, Juhász Szilvia (balra), dr. Tükör Gyula (középen) és Ferenczi Zsolt a bejáráson
Fotó: Ady Géza

A helyzet valóban nem rózsás, a gyermekorvosi rendelőben magától esnek le a csempeburkolat darabjai, a mennyezeten beázás nyomai éktelenkednek, a vizsgáló padlóburkolata nemes egyszerűséggel hiányzik vagy két négyzetméteren. A csoport pénteken még csak felmérte, mekkora munkáról beszélhetünk egyáltalán, de természetesen nem szeretnék megkerülni a hivatalos utat sem, az ünnepek után nyomába erednek, milyen engedélyekre van szükség, milyen előírásokat kell betartaniuk.

Csatlakozott hozzájuk a dunaföldvári AztaKeservit csoport is, akik szívesen festenének mesefigurákat a falra.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!