Hírek

2013.09.05. 19:54

Rendbehozzák a kádár-völgyi lépcsősort

Dunaújváros – Nagyon rossz állapotban volt már az a lépcsősor, ami a Lorántffy iskola mellett vezet le a völgybe. Most végre teljesen felújítják, közel négymillió forint értékben.

Gallai Péter

Sokan és régóta várták azt a pillanatot, amikor a Kádár-völgybe levezető lépcsősor megújul, ugyanis már nagyon rossz, balesetveszélyes állapotban volt. Ezt tudta a lépcső által érintett terület két önkormányzati képviselője, Kismoni László és Sztankovics László is, akik régóta szorgalmazták a felújítást. S azt is tudták, nagyon sokan használják a lejárót, tehát nem kevés embert érint a probléma. Idén végre pénzügyi keret is jutott a munkára, ami a héten elkezdődött. Amennyiben az időjárás is kegyes lesz az építőkhöz, akkor a hónap végére ismét birtokba vehetik a városlakók az átkelőt.

Nyeste Balázs (b) és Petrik András a lépcsőnél dolgozik, komoly felújításon esik át a lejáró (Fotó: Vohlmann György)

A felújítási munkát az önkormányzat megversenyeztette, végül a DVG Zrt. nyert, közel négymillió forintos összegben.

Mádai Balázs, a cég elnök-vezérigazgatója érdeklődésünkre elmondta:

– Valóban, nagyon rossz állapotban volt a lépcső, az idő alaposan kikezdte. Annak érdekében, hogy lehetőleg minél előbb végezzünk a felújítással, a műhelyekben előkészültünk a munkára, bizonyos elemek legyártása már ott megtörtént. A lépcsősor mellett eredetileg vezetett egy beton vízelvezető árok, ami azonban több helyen is megsérült, ezért a csapadék nem folyt el, így alámosta a vasbeton lépcsőket, üregek keletkeztek alattuk. Ezek megszüntetése, és a folyóka felújítása is a tennivalók listáján szerepel, de a fokok is megújulnak, utóbbiak lejteni fognak, ezen felül például horganyzott acél korláttartókat építünk be. Nem csak külsőleg, de statikailag is megerősítjük a lejárót.

Értelemszerűen a munkálatok alatt nem lehet használni a lépcsőt. ami szeptember végére, október elejére elkészül az előzetes tervek szerint. Ebbe csak egy dolog tud beleszólni mint hátráltató tényező: az időjárás!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!