Hírek

2017.07.28. 17:05

Tábor keretein belül hívták fel a gyerekek figyelmét a vakáció veszélyeire

Figyelemfelkeltő játékokkal, izgalmas foglalkozásokkal, valamint bűn- és baleset-megelőzési tanácsokkal hívják fel a táborozó gyermekek figyelmét a vakáció veszélyeire a rendőrség szakemberei Fejér megyében.

DH-információ

A változatos programokon a bűncselekmények megelőzésével foglalkozó feladványok, játékos ismertető és szemléltető kiadványok segítségével ismerkedhetnek meg a gyermekek a biztonságukat szolgáló szabályokkal és tanácsokkal. A táborozó fiataloknak lehetőségük van bűn- és baleset-megelőzés témakörben beszélgetni a rendőrökkel, az előadók külön kitérnek az internet használatának veszélyeire, az érték- és vagyontárgyak védelmére, illetve a 112-es segélyhívószám használatára.

A gyerekek érdeklődéssel hallgatták az előadásokat Fotó: police.hu

A foglalkozásokon a kisdiákok interaktív szituációs játékokon keresztül tudatosíthatják, miért fontos, hogy ne álljanak szóba idegenekkel, és soha ne fogadjanak el tőlük semmit, ha bajba kerülnek, bátran kérjenek segítséget a rendőröktől. Az internet biztonságos használata kapcsán a diákok megismerhetik az esetleges visszaélések elkerülésének lehetőségeit, kiemelve, hogy a közösségi oldalon létrehozott profilokon a lehető legkevesebb információt adják meg magukról, és azt is érdemes alaposan átgondolniuk, hogy milyen fényképeket, videókat osztanak meg a világhálón.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!