Hírek

2013.10.09. 15:35

Repeta a mustból

Előszállás - Hideg, deres reggellel indult az ovisok napja október harmadikán Előszálláson. Mindez azonban nem riasztotta el a kicsiket attól, hogy a tornateremben eljárják igazi kékfestőben, pörge kalapban, fehér ingben a szüreti táncot.

Rankasz Brigitta

Az intézmény korábban versenyt hirdetett az ügyes kezű szülőknek madárijesztő készítésre, s így a hónap első napjaitól 13 mókás bábu riogatta az arra járó madarakat. Szerencse Jánosné óvodavezető a rendezvényen hirdette ki az eredményt. A gyermekeknek a legjobban a zenélős, táncos madárijesztő tetszett, melyet Csapó Csenge apukája készített. A dobogó második helyére Stadler Csongi és Csanád, és unokatestvérük Varga Peti madárijesztő családja, harmadikra Farkas Imre és lánya Luca polgárőr bábuja került.


Csapó Mihály és Madár László darálja a szőlőt a gyerekekkel (Fotó: A szerző felvétele)

 

A Süni csoport, zenés táncos műsora után a játszóházi foglakozásokon készíthettek dióhéjból gombát, spatulából madárijesztőt, csutka babát és sok hagyományőrző ajándékot. A legizgalmasabb az idén is a szőlő darálás, préselés és a must kóstolás volt. Sok szülő, nagyszülő segítette az intézmény dolgozóinak munkáját, ez is évek óta hagyomány, a jó gyakorlat része Előszálláson.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!