Hírek

2016.08.12. 19:55

Repültek a labdák, törtek az ablakok

Dunaújváros - Javításokra, korrekciókra volt szükség a Fáy udvarban kialakított műfüves pályánál, mert a kirepülő labdák betörték az ablakokat.

Körmendi Erzsébet

A szükséges munkákat elvégezte a DVG Zrt. mostanra, és tegnap műszaki átadás-átvételi eljárás volt a helyszínen, amelyre a média helyi képviselőit is meghívta Cserni Béla, a körzet önkormányzati képviselője. Nagy Zsolttal, a vagyonkezelő vállalkozási, műszaki és ingatlankezelési ágazatvezetőjével közösen mutatták meg az elvégzett változtatásokat, és szó volt a nyitvatartási rendről is.

Nagy Zsolt és Cserni Béla a tegnapi műszaki átadáson
Fotó: Ady Géza

– A szociális városrehabilitációs program részeként készült el a Fáy udvarban ez a műfüves pálya, használatba vette a lakosság, ám hamar jelentkeztek problémák. A játékteret ugyanis egy nagylyukú labdafogó háló vette csak körül, amit sajnos meg is rongáltak, és fölötte kirepültek a labdák. Emiatt a Római körút felől mintegy tíz, a másik oldalon négy-öt ablak betört. A lakók redőnyökkel, rácsokkal védték az ablakaikat. Mindenki számára elfogadható megoldást kellett találni, ezért döntött az önkormányzat a korrekció mellett. Fémből készült, négy méter magas, oszlopozott kerítéssel vettük körbe a műfüves pályát, és a kerítés fölé felszereltettünk pluszban egy három méteres labdafogó hálót. Az e fölött kirúgott labdák már nem jelenthetnek veszélyt, mert elveszítik lendületüket, mire a házakhoz érnek – összegezte a munkálatokat Cserni Béla, a körzet önkormányzati képviselője. Hozzátéve: a vagyonkezelő cég kicseréltette a kapu hálóját, és elvégezte a műfű szükséges karbantartását, takarítását is.

Megtudtuk azt is, hogy a zárható fém kerítéssel szabályozni tudják a pálya nyitva tartását is. Ez fontos, mert ez a grund nagyon népszerű lett a Rómain: sok fiatal járt oda, a petőfis diákok tornaórákra is használták, és a végén már éjszakánként is rúgták a labdát a baráti társaságok, ami zavarta a környékben lakókat. A képviselő azt mondta: nap közben ezentúl is nyitva lesz a pálya, ám pontosat majd csak az üzemeltető kiválasztása után tud mondani. Amint ez megtörténik, a nyitvatartási és pályahasználati rendet kifüggesztik a kerítésre.

– A bejárati ajtó előtt egy térköves placcot is kialakítottunk rendezvények esetére, mert akár városrészek közötti házi bajnokságot is tarthatnánk itt. Továbbá szeretnénk rekultiválni a pálya melletti területet is, hogy a játszótérrel együtt szép szabadidős övezet alakuljon ki a Fáy udvarban – tette hozzá Cserni Béla képviselő.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!