Hírek

2017.08.21. 18:40

Retró véradás lesz kedden! Régi zenék, ruhák, sör és virsli lesz a mentőállomáson

DUNAÚJVÁROS A nyári vérhiányt retró ötletekkel igyekeznek felszámolni a vöröskereszt dunaújvárosi szervezői a mai napon!

Pekarek János

Ma déltől egy kicsit felidézhetik a régi időket azok, akik akkoriban, úgy a hetvenes-nyolcvanas években is voltak véradók! Avagy kipróbálhatják a fiatalok, hogy milyen volt a véradás akkoriban!

Úgymond retró véradás lesz ugyanis a dunaújvárosi mentőállomáson déltől délután négy óráig. Ahogyan Feth Katalintól, a Vöröskereszt Dunaújvárosért és környékéért felelős szervezetének elnökétől megtudtuk, ez idő alatt a mentőállomáson folyamatosan retró zenék szólnak, a mentősök, rendőrök és tűzoltók közül többen régi egyneruhákban jelennek meg a véradáson, egy réges-régi Pannónia oldalkocsis motorkerékpárt is kiállítanak a mentőállomás udvarán, amiben lefényképeztetheti magát az, aki egy ilyen képre vágyik.

Szappanos Réka önkéntes egy korábbi véradáson Fotó: ZsE

De ami talán a legfontosabb: ma, azaz kedden a véradás alkalmából sörrel és virslivel kedveskednek a szervezők a véradóknak - csakúgy, mint a régi időkben!

Annak idején a sorkatonák még jutalom-eltávozást is kaptak egy-egy véradásért. Ahogyan Feth Katalin tréfásan fogalmazott: sajnos, a sorkatonaságot nem tudta visszaállítani e napra, de azért bízik abban, hogy a fiatalok így is átérzik az ügy fontoságát: kevés a vér ugyanis! Nagyon kevés! Adj vért!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!